Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Detta var en match som fick ett slutresultat som ingen hade trott efter första halvlek.
Första halvleken idag är en av FV:s bästa i år. Man spelar ut Timrå fullständigt och skapar en handfull 10 stjärniga målchanser.
Men det är bara ett problem. FV får inte in bollen..
Så blåser domaren igång andra halvlek och FV tar kontroll på handlingen direkt igen. Men så i den 56 minuten får Timrå en frispark ute till vänster i höjd med straffområdet.
Där lyckas man knoppa in 0-1 efter ett tafatt försvarsarbete av FV.
Efter detta mål blir Timrå ett nytt lag. Man börjar slita över hela banan medan FV spelarna får allt svårare att få till sitt spel.
Och det hinner gå 4 minuter så har man via en höjdboll på en frispark från mittplan lyckats trycka in 0-2.
Efter detta mål faller man hem och spelar snålt. FV skapar ändå ett par bra målchanser där bl a man missar ett friläge och har en boll dansande på mållinjen.
FV gör några byten och chansar med att flytta upp folk i anfallet. Detta gör att Timrå har möjlighet till kontringar och man har målramskänningar två gånger om.
I 90:e minuten gör man även 0-3 på en rensning där bollen till slut hamnar hos en friställt Timråspelare som dundrar in bollen.

FV bör ha avgjort, eller åtminstonde tagit ledningen i matchen efter första halvlek. Nu gör man inte det och släpper istället in två billiga mål i baken. På denna nivå går inte det. Då förlorar man.

Tilläggas bör att FV:s mittback och lagkapten Jerry Carlström var tvungen att utgå efter att ha nickat ihop med någon i en situation vid en hörna i den 28:e minuten. In kom istället Tobias Ålander.
     
Jörgen
Kallin
     
   
   

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  679

MÅL

 0-1  Daniel Theorin
En frispark som Daniel Theorin hinner först på och skarvar in i mål
56 
 0-2  Peter Johansson
En "lyrboll" från mittplan som dimper ner framför fötterna på Peter Johansson framför FV:s mål. Där kan han enkelt slå in den.
60 
 0-3  Patrik Lindholm
En rensboll som en FV back och en Timråforward "stångas" om. Bollen hamnar hos en friställd Patrik Lindholm som enkelt kan prickskjuta den i mål.
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Cassio Silver Cabral (IFK Timrå)
16
 Tom Juma
56
 Mattias Norberg
59
 Cassio Silver Cabral (IFK Timrå)
88