Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV tog sin första 3 poängare efter sommaruppehållet, och ravancherade sig efter den snöpliga förlusten sist mot Timrå.
Precis som i matchen mot Timrå, rivstartar FV direkt och tar komandot över matchen. FV tar också ledningen i den 7:e minuten på ett högklassigt anfall.
Jerry Carlström har bollen i FV:s backlinje, och spelar ut den till Andreas Elfving på vänsterbacksplatsen. Elfving hittar ett längre uppspel på Jonas Nordin som bröstar ner den till Håkan Östberg. Håkan spelar bollen vidare ut på vänsterkanten till Daniel Johansson som driver ner mot kortlinjen och slår ett inlägg till Maurice Sunguti som behärskat nickar in bollen förbi en chanslös Luleå målvakt.
2-0 kommer i den 15:e minuten där Jonas Nordin gör en jättelöpning på högerkanten och hittar Maurice på bakre stolpen där han dundrar in sitt andra mål för kvällen.
Hela första halvlek kontrollerar FV och går till halvtidsvila med en välförtjänt 2-0 ledning.

Andra halvlek hinner bara gå ca 7 minuter när Luleå biter sig fast på FV:s planhalva. FV spelarna får inte fast bollen uppe i plan efter en hörna, och bollen kommer tillbaka i FV:s straffområde ett par gånger. Och till slut får en IFK spelare nere vid kortlinjen där han ostört kan hitta med en passning in mot straffpunkten där Luleås Daniel Diaw trycker in den i mål.
Efter det målet får Luleåspelarna ny energi och blir aggresivare över hela banan. FV försöker även att hitta avgörande passningar för tidigt, där Luelå kan ta hand om bollen och kontra.

Luleå försöker med att flytta upp folk i anfallet och trycka på rejält. Man skapar några bra lägen men Peter i FV målet är stabil och det blir aldrig riktigt farligt.
Sista 5 minutrarna orkar inte Luleå längre, utan det är FV som får hålla bollen på Luleås planhalva, där inbytta Senad Zulovic och Håkan Boström gör ett kanonjobb.

Över hela matchen var FV det bättre laget även om Luleå har ca 30 minuter i andra halvlek där man är bättre.

 
     
Peter
Granholm
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  443

MÅL

 0-1  Maurice Sunguti (ass Daniel Johansson)
Efter en ruggigt snyggt anfall med fart och få tillslag får Daniel Johansson till ett perfekt inlägg från vänsterkanten som Maurice Sunguti snyggt nickar in.

 0-2  Maurice Sunguti (ass Jonas Nordin)
Jonas Nordin gör en löpning från mittplan ner till kortlinjen på högersidan. Spelar in bollen på bakre stolpen där Maurice dyker upp och slår in den behärskat.
15 
 1-2  David Diaw
Efter en hörna så åker bollen in och ut ur FV:s straffområde utan att FV spelarna får ordentlig kontroll. Till slut får en Luleåspelare tag i bollen vid kortlinjen och spelar bollen snett innåt bakåt där David Diaw möter upp vid straffpunkten och slår in bollen mellan benen på Granholm i FV målet.
52 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Anders Wallerström (IFK Luleå)
39
 Per Ekervhen (IFK Luleå)
45
 Jonas Nordin
59
 Tomas Backman
83
Inga utvisningar