Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Ännu en seger mot Östersund FK. Och även denna gång med 2-0.

Första halvlek är det ett överlägset Friska Viljor som har hand om taktpinnen. FV spelar smartare, snabbare och har dessutom en antal målchanser som med lite flyt kunnat resultera i fler än ett mål.
Fv tar ledningen i den 11 minuten av Daniel Johansson som nu nätat båda matcherna mot sina forna lagkamrater i Östersund. Detta efter ett mycket fint förarbete av Jonas Nordin.
Östersund orkar endast med ett riktigt avslut av Nils Bjuggstam och två inlägg där Peter Granholm måste ingripa. Redan i första halvlek skulle matchen ha avgjorts.

Men så i andra halvleken har Östersund mer att säga till om där man också börjar vinna mer närkamper och dueller framför allt på mittfältet. Ändå är det inte direkt farligt förrän efter ca 25 minuters spel när Östersund får ett mål bortdömt på grund av offcide.
En offcidestående Östersundspelare dröjer sig kvar i skottbanan och täcker bollen in i mål efter att Peter halvräddat. Vilda protester från Östersundsspelarna och från bänken.
Strax efter har Östersund en hörna som nickas i ribbans överkant och går till inspark. Närmare än så kommer inte Östersund.
FV skapar ändå en del lägen där bland annat Daniel Johansson missar ett friläge och bollen ligger en gång och dansar på Östersunds mållinje.

På övertid får FV en frispark som Senad Zulovic snabbt slår till Håkan Boström, när Östersunds backlinje står och tjafsar med domaren. Boström kommer fri och gör inget misstag. Även nu är det vilda protester från Östersund som ville ha hands istället för frispark till FV.
En otroligt viktig seger om än att den blev dyrköpt. Tomas Backman fick två gula och blev utvisad i den 86 minuten. Daniel Johansson fick ett gult kort i första halvlek. Detta innebär att båda dessa herrar är borta i matchen mot Umeå på söndag.
Håkan Östberg fick en smäll på axeln med befarat nyckelbensbrott och fick utgå på slutet.
     
Peter
Granholm
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  1460

MÅL

 1-0  Daniel Johansson (ass Jonas Nordin)
Jonas Nordin slår ett perfekt inlägg till Daniel Johansson vid bakre stolpen, där han enkelt nickar in den.
11 
 2-0  Håkan Boström (ass Senad Zulovic)
En snabbt slagen frispark utanför Östersunds straffområde gör att Håkan Boström kommer helt fri och rullar in bollen.
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Daniel Johansson
38
 Petter Jacobsson (Östersunds FK)
59
 Tomas Backman
86