Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


I början av matchen är det FV som startar piggast där man skapar ett bar bra målchanser. Men efterhand får Umeå mer att säga till om. Man har ett par farliga målchanser med ett ribbskott som det närmaste.
FV har problem i vissa sekvenser där Umeå enkelt får såga sig igen hela FV laget ute på kanterna.
FV ändrar om en del tills i andra halvlek och Umeå får då svårare att bygga upp sitt spel. Man försöker med längre bollar, men de fastnar i ett stabilt FV försvar.
Det tenderar också så att FV skapar mer och mer oreda på Umeås planhalva stundtals när man får fast bollen högt uppe i banan. Och till slut kommer också 1-0 genom Mattias Norberg. Det efter en enormt fin framspelning av Maurice Sunguti.
Ca 10 minuter senare kommer också 2-0 efter en hörna. Jonas Nordin nickar bollen mot mål och det ser ut som den är på väg utanför. Men som i tidigare matcher dyker "gubben i lådan" Maurice Sunguti upp, och vidarenickar bollen in i mål.
Efter målet faller FV hem och Umeå får äga enorm mycket boll. Däremot skapar Umeå inte några direkt farliga målchanser. Till slut får man ändå en reduceringsboll i 89 minuten efter att Peter Granholm missbedömt en frispark.

I årets upplaga av Friska Viljor FC finns det en enorm moral. Det visade FV idag. Man var stabil i försvarsspelet och har ett bra tålamod i spelet. Och där framme vet man att förr eller senare så dyker det upp en chans..


MÅL

 1-0  Mattias Norberg (ass Maurice Sunguti)
Maurice gör bort sin back på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg till en fristående Mattias Nordberg som distinkt nickar in bollen otagbart för målvakten.
68 
 2-0  Maurice Sunguti (ass Jonas Nordin)
En hörna som Jonas nickar tillbaka mot första stolpen där Maurice enkelt kan skarva vidare in i mål.
77 
 2-1  Mikael Dahlberg
En frispark som lyfts mot mål. Umeås Mikael Dahlberg hinner precis sätta dit skallen på bollen och skarva den över en utrusande Peter Granholm i FV målet.
89 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Tom Juma
16
Inga utvisningar