Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Början av matchen är väldigt avvaktande där båda lagen spelar ett lågt försvarsspel med längre bollar istället för spel via mittfältet.
I  den nionde minuten lyfter Håkan Östberg in bollen mot Robertsfors straffområde där Maurice Sunguti gör en högklassig prestation. Han står med ryggen mot målet och med en back i ryggen. Han plockar ner bollen på bröstet och vänder bort backen och rullar enkelt in bollen med andra tillslaget.
FV fortsätter att skapa en del chanser efter ledningsmålet och efter ca 15 minuter skjuter Daniel Johansson i underkant av ribban och bollen ligger och dansar på mållinjen två gånger om innan Robertsfors försvaret rensar bort bollen.
Spelet är inte bra där det mest blir långbollning och bollbyte mest hela tiden.
I den 32:a minuten får Robertsfors en frispark ut vid sidlinjen mitt på FV:s planhalva. Den lyfter man in mot straffområdet, där Joel Gradin är först med foten och kan peta in kvitteringen.
Jonas Nordin har ett bra läge i slutet av halvleken men skjuter strax utanför.

I andra halvleken har FV också en bra chans där Mikael Johansson skjuter i burgaveln på en halvvolley från nära håll.
Spelet fortsätter precis som i första att bölja fram och tillbaka. Lagen skapar fortsättningsvis inte speciellt många farligheter.
På övertid får Robertfors en frispark mitt på FV:s planhalva. Man flyttar upp mycket folk och på frisparken blir det en nickduell där bollen landar framför fötterna på en helt fristående Lars Sandström i Robertsfors som enkelt kan trycka in bollen.
Det är i princip det sista som händer i matchen och FV inkasserar sin andra nollpoängare mot Robertsfors i år.
Robertsfors är ett svårspelat lag och FV faller in i den ”bollbytar -fotboll” som Robertsfors är bäst på. Man är också vassa på fasta situationer vilket också blir matchavgörande den gång.
Sett till hela matchen hade nog ett oavgjort resultat inte varit orättvist. 
     
Peter
Granholm
     
   
   
 
Maurice
Sunguti

(ut 73)

Jonas
Nordin

(ut 86)

Daniel
Johansson

(ut 86)
 

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  302

MÅL

 0-1  Maurice Sunguti (ass Håkan Östberg)
Håkan lyter in bollen i straffområdet där Maurice tar emot bollen på bröstet, vänder bort backen och lägger in den behärskat i mål

 1-1  Joel Gradin
Robertsfros har en frispark mitt på FV:s planhalva ute till vänster, som slås in mot straffområdet där Joel Gradin är först med en fot och trycker in den.
32 
 2-1  Lars Sandström
Robertsfors lyrar in en frispark in i straffområdet där det blir en nickduell. Bollen hamnar framför fötterna på Lars Sandtröm som trycker in bollen i mål
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Joakim Nyberg (Robertsfors IK)
58
 Gezim Ahmeti
88
Inga utvisningar