Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Redan från start är det FV som tar tag i spelet. Daniel Johansson gör också 1-0 efter 11 minuter och 2-0 3 minuter senare. Vid det tillfället känns det som att det kan börja rinna iväg ordentligt. Men Sirius kommer in i matchen mer och mer och kan också reducera efter 24 minuters spel. FV spelarna ser lite passiva ut när Sirius får ta sig fram på FV:s vänsterkant och avsluta på ett enkelt sätt.

Sedan följer en period med lite jämnare spel utan att det skapas de riktigt farliga målchanserna.

I den 36 minuten gör FV 3-1, och det är Daniel Johansson som gör sit tredje mål för kvällen.

Resten av halvleken kontrollerar FV och Sirius har endast något tillfälle där man kan komma till något som liknar ett avslut.

 

I början av den andra halvleken är det Sirius som statar bäst och har ett par kontringar som är farliga.

FV:s Håkan Östberg är tvungen att kliva av efter 6 minuters spel av den andra halvleken på grund av skada. In kommer Mikael Johansson.

Efter bytet tar FV tag i spelet igen och skapar också en del lägen. Man gör senare ett byte till där Håkan Boström kommer in istället för Maurice Sunguti.

I den 75 minuten kommer också målet som legat i luften. Denna gång är det Jonas Nordin som gör målet efter framspelning av Daniel Johansson.

Nu faller Sirius ihop fullständigt och sista kvarten har FV kunnat trycka in ett par bollar till om man haft skärpan i det avgörande situationerna.

FV vinner rättvist med 4-1 och plockar 3 viktiga poäng.

 

Den enda tråkiga med denna match var publiksiffran (338), men Själevads damlag hade match samtidigt vilket kanske förklarar en del. Själevad som hade möjlighet att ta steget upp i damallsvenskan idag. Och den chansen tog man. FV vill bara säga ett stort GRATTIS till Själevad som alltså nästa år spelar i Damallsvenskan
     
Peter
Granholm
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  338

MÅL

 1-0  Daniel Johansson (ass Jonas Nordin)
Jonas väggspelar med Daniel på högerkanten, och löper sig fri, och avslutar behärskat från en snäv vinkel förbi målvakten mot bortre stolpen.
11 
 2-0  Daniel Johansson (ass Jonas Nordin)
Tom Juma tar sig förbi tre!! Siriusspelare på mitten och slår en perfekt passning ut mot högerkanten till Jonas Nordin som gör ett perfekt inlägg till Danne som avslutar på volley i nät.
14 
 2-1  Henrik Eriksson
Sirius gör en fint anfall på FV:s vänsterkant där man sågar sig igenom ett passivt försvar och avslutar med ett inlägg till en fristående Henrik Eriksson som behärskat nickar in bollen
24 
 3-1  Daniel Johansson (ass Håkan Östberg)
Håkan Östberg slår en djupledsboll på vänsterkanten där Danne helt enkelt springer ifrån högerbacken och avslutar iskall över en utrusande målvakt.
36 
 4-1  Jonas Nordin (ass Daniel Johansson)
Danne frispelar Jonas Nordin som från en snäv vinkel skjuter in bollen mellan benen på målvakten
75 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Jonas Nordin
26
 Erik Johansson (IK Sirius FK)
30
 Magnus Wikman (IK Sirius FK)
32
 Petter Österberg (IK Sirius FK)
80
 Marcus Axelsson (IK Sirius FK)
83
Inga utvisningar