Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Ibland känns inte fotbollen speciellt rättvis. Men samtidigt var det här signifikativt för två lag i de positionerna som man har. Assyriska, ett topplag i medgång, FV ett bottenlag i motgång…

FV gör sin klart bästa insats denna säsong. Man rivstartar också matchen med att pressa tillbaka Assyriska och bör ha avgjort matchen efter 12 minuter.

I den 9:e minuten gör FV 0-1genom av Erik Strömberg på en hörna.
10:e minuten har Daniel Johansson ett kanonskott i ribban. På returen kan Jonas Nordin nicka in bollen i öppet mål, men lyckas styra nicken i backen och sedan i ribban igen, innan den går till inspark.
11:e minuten. Maurice Sunguti kan trycka in bollen efter ett inspel av Ibrahim Atiku. Men tyvärr blir han mycket tveksamt avvinkad för offside.

Detta händer i en period när Assyriskas spelare ser ut som statister och har enorma problem med att få tag i bollen. 2-0 till FV i detta läge och matchen har varit avgjord.

Men FV har inte marginalerna på sin sida, och Assyriska lyckas reda ut stormen. Ju längre halvleken lider ju mer kan Assyriska komma in i matchen. Man skapar dock inga 10 stjärniga målchanser. Men  i den 26 minuten får man helt plötsligt ett friläge. Peter Granholm i målet är ut och skär av vinkeln, men bollen spelas i sidled och Charles Sampson skjuter in bollen i öppet mål.

4 minuter senare har Assyriska ytterligare ett friläge men Peter gör en suverän räddning.

Andra halvlek hinner bara gå ett par minuter innan Assyriska skickar en långboll mot FV:s backlinje. Erik Strömberg missar bollen. Jerry Carlström har inte tagit djup bakom Erik och Kabba Samura blir fri där han rullar in bollen under en utrusande Peter i FV målet.

Efter målet faller Assyriska hem och satsar på kontringar. Man har ett par bra lägen men Peter gör ett par avancerade räddningar på dessa avslut.
Spelmässigt känns det som om matchen står och väger, och FV skapar också ett par avslut om än inte via jättechanser.

Maurice Sunguti och Daniel Johansson kliver av och Daniel Östman och Petter Jacobsson kommer in. Petter kliver in som vänsterback och Tomas Backman kliver upp i anfallet tillsammans med Jonas Nordin Och Daniel Östman.
Sista 10 minuterarna får Assyriska försvara sig på egen planhalva och FV pressar på. Det är på vippen att man kommer igenom ett kompakt Assyriska försvar men det vill sig inte riktigt.
På övertid kommer den sista riktigt farliga chansen där inbytte Marcus Olofsson hittar Tomas Backman framför Assyriskas mål och bara kan sätta foten till. Men Backman får inte träff på bollen och den smiter strax utanför.

Att FV skulle ha haft med sig minst en poäng i denna match är det inget snack om. Men tyvärr kan man inte avgöra matchen i början vilket till slut straffar sig. Och den femte raka förlusten är ett faktum..
     
Peter
Granholm
     
   
   
 
Maurice
Sunguti

(ut 71)

Jonas
Nordin

(in 87)

Daniel
Johansson

(ut 77)
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  1842
Hörnor: 3 - 4
Frisparkar: 20 - 11
Avslut:  7 - 11
- varav på mål:  5 - 4

MÅL

 0-1  Erik Strömberg (ass Daniel Johansson)
Hörna där Erik kommer perfekt och knoppar in bollen i bortre burgaveln.

 1-1  Charles Sampson
Friläge som spelas i sidled och Sampson kan lägga in bollen i öppet mål.
26 
 2-1  Kabba Samura
Långboll som Erik Strömberg missbedömmer. jerry har inte djup och Samura blir fril och rullar in bollen under en utrusande Granholm i FV målet.
49 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Henrik Norén
 Jerry Carlström
 Johan Ländin (Assyriska FF)
 Dennis Östlund (Assyriska FF)
Inga utvisningar