Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Häckens seger var egentligen inte diskutabel. Den var rättvis sett till hur matchen utvecklade sig.
Ändå är det FV som tar ledningen efter 27 minuters spel genom Daniel Johansson efter ett fint förarbete av Henrik Norén på högerkanten.

Och efter FV:s ledningsmål är det Häcken för hela slanten. FV spelarna tappar bollen för lätt när man kommer upp i banan och de bollskickliga Häckenspelarna ställer om blixtsnabbt i sina spelvändningar.

Och Häcken har även det mesta av bollinnehavet och hittar förhållandevis enkelt igenom FV:s mittfält stundtals. Däremot har man svårare på den avslutande tredjedelen där FV:s försvar ändå gör en hyfsad insats.
Kvitteringsmålet kommer också efter 35 minuters spel på en spelvändning efter att FV tappat boll alldeles för enkelt på mittplan.
Sex minuter senare kommer också Häckens ledningsmål, lite turligt efter ett långt inkast där en FV spelare skarvar bollen i ribban. Bollen ramlar ner framför fötterna på Williams som inte kan missa från en meter och öppet mål.

 

Men FV är inte ofarliga. Man skapar en del chanser som med lite flyt har kunnat resultera i fler mål. Daniel Johansson bränner ett friläge från snäv vinkel. Jonas Nordin är på vippen att vinkla in ett inspel, men får inte träff på bollen. Jerry Carlström har en nick strax utanför. Ibrahim Atiku och Milos Mirkovic har varsitt bra skott som är när att gå in och inbytte Zaman Safari väntar för länge med ett skott som täcks undan.

Häcken gör också 3-1 i den 64 minuten och då är matchen avgjord.

Tilläggas bör att matchen spelades i regn och framför allt andra halvlek när regnet öste ner blev det väldigt svårspelat och chansaktigt åt båda hållen.

FV försöker så gott man kan men förlorar matchen mot en för dagen bättre motståndare. Kanske mot det bästa lag FV mött denna säsong..
     
Peter
Granholm
     
   
   

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  632
Hörnor: 0 - 3
Frisparkar: 11 - 16
Avslut:  16 - 15
- varav på mål:  9 - 12

MÅL

 1-0  Dioh Williams
Ett långt inkast på FV:s vänsterkant. En FV back går upp i en duell men kommer inte åt bollen ordentligt utan den går i en båge i ribban. Framför mål står Williams som enkelt kan stöta i den i öppet mål.
 1-1  Daniel Johansson (ass Henrik Norén)
Norén får en boll i djupet på högerkanten, gör bort sin back och avancerar in mot mål efter kortlinjen. Han hittar Johansson framför mål som petar i bollen stolpe in vid bakre.
27 
 2-1  Mats Haglund
FV tappar boll på mittplan och Häcken vänder spelet. Där blir det en tre mot tre situation där bollen spelas ut mot FV:s högerkant där Haglund blir fri och rullar in bollen.
35 
 3-1  Dulee Johnsson
Efter "flipperspel" i FV:s straffområde kan till slut Johnsson trycka in bollen i mål.
64 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Milos Mirkovic
60
Inga utvisningar