Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Andra 0-5 förlusten för året. Och denna gång var det inte mycket att snacka om heller. Öster var det bättre laget för dagen.

Ändå är det FV som startar bäst i matchinledningen och Öster har stora problem i sin uppspels -fas när FV sätter hård press.
Men redan efter 11 minuter gör Öster 1-0 efter att FV tre gånger valt att göra det svårt för sig på egen planhalva istället för att skicka en enkel boll in på Österplanhalvan.

Efter målet är det Öster som tar över mer och mer av matchen även om FV inte är ofarliga i sina anfall. Marcus Olofsson är bara centimeter ifrån att kvittera några minuter efter Östers ledningsmål.

Även om Öster är det lag som äger mest boll och skapar mest så känns inte FV ofarliga i första halvlek. Och 1 mål känns inte oantagbart inför andra halvlek.

Men direkt i andra halvlek får Öster en mycket tveksam frispark utanför FV:s straffområde efter att linjedomaren stått och vinkat med sin flagga. Här avgörs i princip matchen när Daniel Pettersson ”dunkar” in bollen rakt upp i krysset till 2-0.
Efter det målet känns matchen avgjord. FV spelarena hänger med huvudet och Öster ser ut att sätta in en växel till. 3-0 kommer till på en straff, 4-0 på ett osannolikt volleyskott från kortlinjen, ribbba in, och 5 minuter före slutet kan Öster även göra 5-0 med ytterligare ett högklassigt avslut helt otagbart för Granholm i FV målet.

Östers vinst är inget att säga något om, för Öster var det bättre laget. Men om 1-0 hade fått stått sig någon längre in i andra halvleken hade FV ändå haft möjlighet att plocka poäng.
Nu blev det inte så, utan nu är det bara att glömma detta och blicka framåt.
     
Peter
Granholm
     
   
   
 
Daniel
Johansson

(ut 72)

Ibrahim
Atiku

(ut 72)
 

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  2581
Hörnor: 5 - 6
Frisparkar: 13 - 11
Avslut:  21 - 8
- varav på mål:  12 - 1

MÅL

 1-0  Johan Svensson
Efter ett inkast på FV:s vänsterkant rinner Svensson igenom och kan tåa in bollen.
11 
 2-0  Daniel Pettersson
Frispark snett till vänster utanför FV:s straffområde, där Pettersson får en drömträff rakt upp i krysset.
48 
 3-0  Markus Jonsson
Straff. En Österspelare är på väg att rinna igenom men blir fälld. Jonsson sätter straffen.
62 
 4-0  Daniel Pettersson
En frispark som en FV försvarare inte riktigt når. Bollen skarvas ner mot kortlinjen ca 5 meter från stolpen. Där kommer Pettersson och drar på på volley ur snäv vinkel ribba in.
68 
 5-0  Pär Cederqvist
Cederqvist driver in i plan i höjd med straffområdeslinjen från FV:s högersida och får till en kalasträff som går in i bortre burgaveln.
85 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Andreas Ottosson (Östers IF)
35
 Daniel Theorin
51
 Zaman Safari
77
Inga utvisningar