Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Denna match var mycket viktig för båda lagen i kampen vid nedflyttningsstrecket. Planen var dålig och spelet försiktigt. Det var Brage som skapade de bästa chanserna i första halvlek men Peter Granholm i FV-målet räddade bl.a. 2 frilägen. Milos Mirkovic rensade undan på mållinjen en gång också. FV´s bästa chanser de första 45 min hade Ibrahim Atiku, som först hade ett farligt skott från kanten och dessutom ett skott tätt över från straffområdeslinjen.

 

En kvart in i andra halvlek skjuter så Jörgen Sundström in 0-1 ur minimal vinkel, mycket skickligt gjort. FV flyttar upp spelet men har jättesvårt att skapa bra målchanser. Danne Johansson har ett bra läge men skottet täcks bort av Brages försvarare, Jonas Nordin får bra läge för ett volleyskott nära mål, men får ingen vidare träff. På slutet satsar FV allt på en kvittering, men farligare än några hörnor och inlägg blir det inte, och en otroligt tung förlust kan inkasseras.

 

Nu väntar spelskickliga Häcken hemma nästa helg. Vi får samla ihop oss och försöka knipa poäng där i stället. Tråkigt att det bara kommer drygt 400 pers på matchen, vi behöver publikens stöd nu när det börjar dra ihop sig. En sak är dock säker, vi kommer att kämpa hårt de 7 matcher som återstår för att klara oss kvar i Superettan!
     
Peter
Granholm
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  411
Hörnor: 6 - 4
Frisparkar: 17 - 15
Avslut:  9 - 9
- varav på mål:  5 - 3

MÅL

 0-1  Jörgen Sundström
Snabbt skott från usel vinkel, bollen går in via stolpen.
59 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Ibrahim Atiku
22
 Göran Bergort (IK Brage)
34
 Fredrik Bengtsson (IK Brage)
36
 Jonatan Lundevall (IK Brage)
41
 Johan Berg (IK Brage)
71
 Seyhmus Abic (IK Brage)
94
Inga utvisningar