Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


En svårspelad plan och en svårspelad motståndare. Förutsättningarna har ju kunnat vara bättre i första rundan av Svenska Cupen 2004.
Och första halvlek såg inte direkt lovande ut från FV ögon sett. FV spelarna hade enorma problem med Robertsfors när de fick tag i bollen på FV:s planhalva. Det var flera gånger de höll på att rinna igenom. Robertsfors vann de flesta duellerna över hela banan och hade en större vilja.
Även om deras 1-0 mål var en ren bjudning från FV, så kändes det som att ett Robertsforsmål kunde dyka upp när som helst.
FV skapade ändå ett par bra lägen, där Ibrahim Atiku var närmast med ett skott som räddades på mållinjen av en back.

Men i andra halvlek kom FV ut som ett helt nytt lag och i princip körde över Robertsfors. Man flyttar upp positionerna högre upp i banan, och blir aggressivare, börjar vinna duellerna och visar direkt att man vill vinna matchen.
Bollarna började också trilla in, och vid 3-1 så var matchen avgjord.

Matchen går inte till historien som den mest välspelade, men däremot visar FV en enorm moral i andra halvlek.
Nu är ”spöket” Robertsfors äntligen borta i och med denna seger, och FV är vidare i Svenska Cupen.


MÅL

 1-0  Kristoffer Karlsson
Daniel Theorin skall "täcka" hem bollen till Peter i målet, men ser inte Kristoffer som hinner emellan. Helt fri rullar han in bollen.
33 
 1-1  Mattias Norberg (ass Håkan Östberg)
Håkan lyrar bollen över Robertsfors backlinje där Mattias är före målvakten och lobbar in den i mål
56 
 1-2  Ibrahim Atiku (ass Jonas Nordin)
Jonas spelar en boll ner mot kortlinjen till Ibrahim på högersidan. Han skjuter ett skott som styrs i mål av en Robertsforsförsvarare.
66 
 1-3  Daniel Johansson (ass Håkan Östberg)
Håkan "rensar" bollen och en Robertsforsförsvarare når den inte riktigt utan skarvar den till Danne som fri, distinkt skjuter in den i bortre burgaveln.
76 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar