Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Matchen mot Vallentuna BK bjöd inte på något skönspel, men FV-spelarna visade moral och kämpaglöd när inte spelet fungerade som det skulle.

I första halvleken inledde FV bäst och skapade en hel del chanser. Bäst av dessa var Håkan Östbergs distanskott mot den vänstra burgaveln som tvingade Vallentunas målvakt Hegbart till en kvalificerad räddning. Maurice hade ett fint läge innanför Vallentunas straffområde, men fick tyvärr ingen bra träff på bollen. Teorin kom upp bra på en hörna och nicken var inte helt ofarlig. Vallentunas bästa målchans i den första halvleken kom till efter ett slarvigt uppspel. Bollen hamnade hos en VBK-anfallare men Daniel Teorin lyckades hålla undan honom så att Calle Carlsson kunde ta bollen. Fv gick till pausvila med 1-0. Målet inprickat av Håkan Östberg efter att Maurice Sunguti fått bollen i Vallentunas straffområde och spelade snett bakåt till Håkan som tryckte in ledningsmålet.

I den andra halvleken var spelet böljande med chanser åt bägge håll. FV borde ha gjort 2-0 och punkterat matchen, bla hade Daniel Johansson två fina lägen. Vallentunas Olle Siösteen drev i den 63 matchminuten in i banan mellan Jerry och Backman och avlossade ett skott som tog på Jerry och ändrade riktning. 1-1 då kändes tungt, men FV fortsatte kriga när sju minuter var kvar av matchen fälldes Ibrahim Atiku i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Daniel Theorin klev fram och skickade in segermålet till vänster om Hegbart.
     
Calle
Carlsson
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  115

MÅL

 0-1  Håkan Östberg (ass Maurice Sunguti)
Maurice får bollen i lång ner i Vallentunas straffområde och spelar den vidare till Håkan som skjuter direkt i mål.
33 
 1-1  Olle Siösteen
Siösteen skjuter ett skott från straffområdeslinjen som tar på en FV back och in i mål.
60 
 1-2  Daniel Theorin
Straff. Ibrahim Atiku blir fälld och Theorin sätter straffen
85 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Daniel Johansson
 Jonas Nordin
Inga utvisningar