Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV kördefullständigt över Hudiksvalls ABK på bortaplan med hela 6-0. Redan från start tar FV tag i taktpinnen och visar direkt vilket lag som spelar i div II. Man är aggressivare, snabbare och starkare över hela banan.
Matchen som spelades på en grusplan som var ordentligt vattensjuk, gjorde att spelkvalitén inte blev den bästa. Efter 10 minuter lobbar Daniel Johansson in 1-0 till FV efter en fin framspelning av Mikael Johansson och Jonas Nordin. FV fortsatte att dominera och i den 23:e minuten stressar Daniel Johansson och Senad Zulovic Hudiksvallsförsvaret till en hörna, som Håkan Östberg lägger. Bollen landar på en framrusande Jerry Carlströms huvud, som behärskat sätter bollen i nät.
FV fortsätter att skapa chanser i den första halvleken utan att lyckas göra fler mål. Hudiksvall har några inlägg som har kunnat bli farliga, men FV försvaret reder ut dem. Just innan halvtidspaus får Tomas Backman ett rött kort efter en onödig eftersläng, och FV går t ill halvtidspaus med en man kort.

I andra halvlek ändras det om lite i uppställningen efter Backmans utvisning. Fv går ned på en 4-4-1 uppställning med Daniel Johansson på topp. FV backar hem något för att satsa på kontringar. I den 57:e minuten åker Hudiksvall också på en utvisning på en av sina mittbackar, och i den 67:e minuten gör Jonas Nordin 3-0 till FV efter att ha jobbat åt sig bollen högt upp i banan och helt enkelt sprungit ifrån Hudiksvallsförsvaret.
Efter detta mål är Hudiksvall ett slaget lag och de försöker med långa bollar från backlinjen som FV försvaret enkelt plockar bort. 4-0 i den 78:e minuten, där Jonas Nordin vinner bollen på mittplan och spelar Daniel Johansson fri där han inte gör något misstag.

FV skapar nu avslutslägen i nästan vart annat anfall och missar en del bra lägen. Daniel Johansson gör sitt tredje mål för dagen då han på ett underbart inlägg av Jonas Nordin gör 5-0 i den 85:e minuten. Jonas Nordin får avsluta målskyttet i den 87:e minuten när han gör sitt andra mål för dagen med en snygg lobb, efter att målvakten i Hudiskvall gjort en halvdan utboxning.
FV gör en bra insats, och med tanke på underlaget kan man inte begära mer rent fotbollsmässigt.
     
Jörgen
Kallin
     
   
   

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  130

MÅL

 0-1  Daniel Johansson

10 
 0-2  Jerry Carlström

23 
 0-3  Jonas Nordin

67 
 0-4  Daniel Johansson

78 
 0-5  Daniel Johansson

85 
 0-6  Jonas Nordin

87 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
 Tomas Backman
45