Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Matchen började lite trevande från båda sidor, där FV hade mest boll men utan utdelning. 
Det blev mest sidledsrullande i backlinjen, Timrås forwards stressade dock ganska högt och med bra intensitet till en början, så det såg stundtals lite darrigt ut ifrån FV-ögon.

Matchen kändes trevande och båda lagen kände på varandra i ca trettio minuter, sedan gjorde Timrå en intränad variant på en hörna som nästan grundlurade hela FV-laget och höll på att ställa till det.

Det var som startskottet för matchen, efter det så verkade nerverna släppa lite grann för båda lagen, och resten av halvleken blev välspelad utan de riktigt stora chanserna. Jag vet inte vad Janne Westerlund sa till sina spelare i paus men det verkade hjälpa.

FV kom ut som ett helt annat lag, och bevisade att om man håller i spelet och klarar sig utan skador, kommer man att vara ett topplag i år. Bolltempot höjdes och passningsspelet blev bättre. FV-spelarna började våga mera och hålla i bollen, som när Daniel Östman tog emot bollen och höll kvar den, och sedan läckert släppte vidare till den framrusande kaptenen Håkan Östberg, som sin vana trogen skruvade in bollen i fel hörn för målvakten.

Sedan blev FV-publiken bjuden på stor propagandafotboll av ett för dagen, (iaf i 2:a halvlek) helt överlägset FV-lag. Matchen kunde dock ha slutat helt annorlunda, strax efter att FV gjort sitt ledningsmål. Då uppkom en tilltrasslad situation där det såg ut som handboll av en FV-försvarare på mållinjen, men domaren friade dock! I samma minut kom sedan avgörandet när Maurice avgjorde matchen. Efter det så kontrollerade FV tillställningen och kunde ha gjort fler mål. Det fanns många jättar på planen, den outtröttlige wingbacken Robban Östberg och mittfältskrigaren Tom Juma, men bara en gigant och det var mittbacken Erik Strömberg som var bäst på plan. 

Erik ledde försvaret med framgång, inget insläppt mål.

 

Håkan satte det viktiga ledningsmålet, bortre krysset var ledigt så han sköt där!
     
Peter
Granholm
     
   
   
 
Daniel
Östman

(ut 86)

Maurice
Sunguti

(ut 86)
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  312

MÅL

 1-0  Håkan Östberg (ass Daniel Östman)
Danne frispelar Håkan som placerar in bollen högt i bortre hörnet. Snyggt avslut!
63 
 2-0  Maurice Sunguti (ass Zaman Safari)
Robert Östberg slår ett inlägg från höger som Zaman skarvar vidare till en helt fristående Maurice. Iskallt avslut vid första stolpen.
75 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar