Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Det här var inte roligt. Trots många målchanser och hyfsat försvarsspel blev det förlust mot ett effektivt IFK Luleå. Innan matchen var Erik Strömberg tvungen att kliva ur startelvan, en förkylning satte stopp för spel. Mattias Norberg flyttade därför ner som mittback, och Rikard Lövdahl klev in på mittfältet.

 

FV började matchen bäst i medvinden och skapade en hel del målchanser. Utdelningen kommer i den 22:a minuten när Mattias Norberg kommer i djupled i straffområdet. Zaman Safari serverar och Mattias avslutar kliniskt. FV fortsätter spela bra och det känns som om Luleås attackförsök plockas ner relativt enkelt.

I den 27:e minuten inleds en olycklig period i matchen. Först så lyckas IFK utnyttja en frispark från kanten, som nickas i mål. Sen missar FV markering och IFK sätter ytterligare en nick. 2-1 till IFK var oerhört tungt i detta läge. FV lyckas ändå skapa ett par chanser till i slutet av halvleken, men Daniel Östmans friläge räddas av en utrusande målvakt. Även Maurice Sungutis returförsök på Zaman Safaris distansskott vill inte inte in mål.

 

I andra halvlek är det spelmässigt jämnare än i första. Det skapas några chanser, speciellt Maurice nick från nära håll bör bli mål. 3-1 kommer efter en snabb omställning, och det målet kom som en kalldusch. Peter räddar ett friläge men returen från kanten placeras i mål vid första stolpen.

 

Janne byter in Peter Westberg och Martin Sjöblom för att satsa ännu mer offensivt. FV lyckas inte få till något riktigt tryck mot slutet, några halvchanser skapas men det ger ingen utdelning.

 

En mycket tung förlust, minst en poäng hade varit rättvist känns det som. Men fotboll går ju ut på att göra mål och effektiviteten idag var inte bra.

Nu väntar Piteå hemma nästa helg, då måste vi sätta chanserna!

 

 

 

Mattias satte 0-1 och gav hopp om en seger.

 

Erik tvingades kasta in handuken pga förkylning.


MÅL

 0-1  Mattias Norberg (ass Zaman Safari)
Zaman nickar ner till Mattias som chippar bollen över en utrusande målvakt.
22 
 1-1  Robert Lundgren
Frispark från kanten som som det blir en tuff duell på. Bollen får en hög båge och seglar in mål.
27 
 2-1  Niklas Erixon
Inlägg till en helt fristående Luleåspelare som enkelt kan nicka in bollen. Dålig markering av FV.
31 
 3-1  Niklas Erixon
Kontring av Luleå. Peter räddar friläget, men returen slås i mål från vänsterkanten.
61 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Mattias Norberg
25
 Daniel Östman
70
 Peter Westberg
87
Inga utvisningar