Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Sista matchen innan uppehållet spelades på ett stekhett Hifton i Hemmingsmark.

Gräsplanen var i stort sett perfekt och de yttre förutsättningarna likaså. FV kom till spel utan tre ordinarie spelare. Det märktes inte i den första halvleken där FV dominerade och skapade massor av mållägen. Det blev iaf två mål efter att Zaman dundrat in en halvvolley, och Maurice skruvat in bollen. Hemmingsmark hade en gyllene kvitterngschans i mitten av halvleken, men skottet tar i stoplen, och returen räddas av backen Robert Östberg på mållinjen.

 

I andra halvlek sätter Hemmingsmark högsta fart i jakten på en redicering. Till slut kommer både reducering och kvittering. Båda på fasta situationer där Hemmingsmark har starka spelare.

 

Efter detta får såklart hemmalaget energi för att kunna ta ledningen, men deras krafter i anfallen minskas eftersom och FV jobbar sig tillbaka in i matchen. Tom Juma får drömträff från 25 meter och räddar laget från poängförlust.

 

Det hade varit  tungt om vi tappat poäng i denna match, med tanke på alla chanser i första halvlek. Hemmingsmark gör en grym andra halvlek och vi får vara glada att vi åker hem med tre poäng. FV´s sista 45  min är inte bra, och vi hade verkligen marginalerna med oss när Toms långskott smiter in via stolpen.

 

Nu är det uppehåll och vila i tio dagar. I slutet av Juli kommer Hemmingsmark till Skyttis och spelar första matchen på höstomången.

 

Fredde kämpar om bollen mot ett gäng hemmaspelare.

 

Zaman har just gjort 0-1. Jublet visste inga gränser i värmen...

 

Mittfältarna Tom och Zaman gjorde båda sina tredje mål för säsongen.

 

Efter matchen var sång i omklädningsrummet!


MÅL

 0-1  Zaman Safari (ass Peter Westberg)
Peter vinner en duell i straffområdet. Zaman får tag i bollen och klipper till på halvvolley. Bollen smiter in i bortre hörnet.
12 
 0-2  Maurice Sunguti (ass Rikard Lövdahl)
Inkast av Rikard till Maurice som vänder bort sin försvarare. Avslutet från 15 meter är av hög klass.
40 
 1-2  Mattias Johansson
Hörna som nickas i mål.
60 
 2-2  Mattias Nilsson
Långt inkast som efter nickskarv forceras i mål.
67 
 2-3  Tom Juma (ass Zaman Safari)
Tom får tag i bollen mitt på offensiv planhalva. Avancerar fram några meter och klipper till en riktig kanon som går stolpe in!
83 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Daniel Gelfgren
80
Inga utvisningar