Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


1-1... fem minuter kvar, FV får straff... ribba ut... tre minuter senare får Robertsfors straff... mål, och 2-1 till hemmalaget som också blir slutresultat. Usch, vilken tung förlust!

 

FV startar matchen bra och lägger spelet på offensiv planhalva. Robertsfors pressas högt och får inte tid att lägga sina patenterade långbollar. Hemmalaget lyckas få till en hörna i den sjunde minuten och på dessa fasta situationer är man ju erkänt vassa. 1-0 sitter efter att bollen studsat till höger och vänster inne i boxen. Till slut ska en FV-försvarare rensa bort bollen men träffar en Robertsforsare i ansiktet och bollen går i mål.

Resten av halvleken spelar FV bra och skapar målchanser. Mattias Norberg och Maurice Sunguti har bra lägen men får inte till det. Tom Juma kontrollerar mittfältet, och debuterande ytterbacken Daniel Gelfgren visar upp ett modigt och bra backspel. Maurice är riktigt pigg och RIK-försvaret har fullt upp med att hinna med när han vrider och vänder.

 

I andra halvleks början  får FV en rätt billig frispark på vänsterkanten. Håkan Östberg slår den och den går helt enkelt direkt in i målet. Fortsättningen av andra halvlek blir tuff för FV´s backlinje, som gång på gång sätts på prov när Robertsfors skickar långbollar i den kraftiga medvinden. Hemmalaget skapar några farliga skottlägen men avsluten är bleka, och FV håller undan. Matchen ser ut att sluta 1-1, det händer inte så mycket på banan, när plötsligt Maurice Sunguti (i misstänkt offsideläge) rinner igenom och rundar målvakten, blir fälld och domaren blåser såklart straff. Frilägesutvisning? ICKE....

Zaman Safari tar hand om straffen och slår den stenhårt högt mitt i målet. Målvakten slänger sig åt höger men hinner ändå få upp en hand och styr bollen upp i ribban... Returen kommer ingen åt och bollen rensas ut i skogen.

Innan matchen är slut hinner också hemmalaget få en straff, detta efter att FV-försvaret varit för tuffa efter en frispark från mittlinjen.

Straffen sitter säkert till höger och 2-1 var ett faktum. Robertsfors håller sedan sin ledning de få minuter som är kvar och går upp i serieledning.

 

En oerhört tung förlust  för FV som spelmässigt gör en bra match. Till helgen kommer Umeå FC på besök.


MÅL

 1-0  Joel Gradin
Strul efter en hörna. FV försöker rensa men bollen träffar skallen på en motståndare, och bollen går in i mål...

 1-1  Håkan Östberg (ass Rikard Lövdahl)
Rikard får en billig frispark på vänsterkanten. Håkan slår den perfekt in i straffområdet och bollen seglar in vid bortre burgaveln.
47 
 2-1  Daniel Larsson
Straff...
88 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Erik Strömberg
87
Inga utvisningar