Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Efter fyra raka förluster i seriespelet skulle vi ställas mot ett Östersund som jagar seriesegern. Båda lagen kom till spel med fyra-fem spelare utanför truppen, p.g.a. olika anledningar. Vi fick inte ens ihop en full avbytarbänk...

 

FV startar matchen på ett hyfsat sätt offensivt. Peter Westberg, Martin Sjöblom och Mattias Norberg skapar chanser, men som vanligt på senare tid, så får vi inte in bollen i mål. Det som skiljer denna match mot de senaste, är att bakåt har vi ett otroligt flyt. ÖFK skapar chanser via ett snabbt kontringsspel och utnyttjar FV´s slarv i uppspelen. Skott i ribban, frilägen och farliga långskott utmanar Granholm i målet, men 0-0 står sig halvtimmen in i matchen.

 

Då kommer 0-1 som ett brev på posten och det får anses vara rättvist. Detta mål kommer efter slarvigt spel av FV på mittplan, och senare när Granholm ska rensa bort bollen så får han tyvärr ingen bra träff på bollen. Westerlund i ÖFK lobbar in bollen från 35 meter.

FV låter sig inte nedslås av detta, utan kämpar vidare. Fem minuter innan pausfikat startar Zaman Safari upp ett anfall som ska visa sig vara framgångsrikt. Han slår en stickare ut till Mattias Norberg, som befinner sig ute på högerkanten. Inlägg kommer och ÖFK´s målvakt kommer lite snett. Bollen hamnar hos Håkan Östberg, som enkelt sätter den i mål. 1-1 står sig halvleken ut.

 

I andra halvlek är det inget snack om vilket lag som vill vinna. FV öser på och kommer fram till mållägen mest hela tiden. ÖFK slår mest långbollar, som FV´s backlinje inte har några större problem med. Framåt är det mest Peter Westberg och Mattias Norberg som är produktiva. Ytterbackarna Gelfgren och Lövdahl fyllar på non-stop. Redan i andra halvleks sjunde minut så strumprullar backen Fredrik Hägglund in 2-1. Mattias nickar ner bollen till Fredrik, som befinner sig  vid straffpunkten. Skottet rullar in vid bortre stolpen.

Det blir nervöst mot slutet, men när Mattias nickar in 3-1 känns segern klar.

En inte så bra första halvlek och en strålande andra ger tre mycket sköna poäng, och framförallt energi till ett stukat självförtroende.

 

Nu väntar Piteå borta nästa helg. Ett Piteå som vann mot Umeå FC på bortaplan under söndagskvällen, mycket starkt gjort. Så det blir en svår uppgift, men vi kommer laddade.

På onsdag är det DM-final mot Anundsjö på Olympia i Bredbyn. Matchen spelas kl 18:00.

 

Mattias spelade i en ovan centerroll, radion ville veta hur det kändes.

 

Zaman var trött, men också glad efter matchen. 


MÅL

 0-1  Daniel Westerlund
Misslyckad rensning av Granholm som ger Westerlund läge från 35 meter. Säkert skott över Peter som inte hinner tillbaka.
28 
 1-1  Håkan Östberg (ass Mattias Norberg)
Inlägg av Mattias som ÖFK´s målvakt missbedömer. Håkan snappar upp returen som blir och dundrar in kvitteringen!
40 
 2-1  Fredrik Hägglund (ass Mattias Norberg)
Mattias nickar ner bollen till Fredrik, som trycker till direkt. Träffen blir inte hundraprocentig, men rullar in vid stolpen bakom en maktlös keeper.
52 
 3-1  Mattias Norberg (ass Zaman Safari)
Zaman slår ett långt fint inlägg. Mattias visar vem som är bäst i luftrummet, och skallar in bollen i nätet.
75 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar