Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Svår bortamatch mot Timrå, och det var förstås seger som gällde för Viljorna. Nåt annat och chansen till kvalspel i höst skulle vara borta. För Timrås del så var det nästan samma förutsättningar som gällde, även om ett oavgjort resultat varit ok för dem.

Spelet inledningsvis präglas av mycket långbollar, där båda lagen inte ville riskera att få några kontringar mot sig. Efter ungefär 25 min börjar FV få kontroll över spelet och mållägen kommer också. Håkan Östberg skjuter ett distansskott i stolpen och Maurice Sunguti har ett läge från dålig vinkel, som Timrås unga målvakt parerar. Sen i den 38:e minuten skjuter Maurice distinkt in 0-1 efter bra förarbete av Daniel Gelfgren.

 

FV får sedan en drömstart i den andra halvleken. Daniel Östmans hörna från vänster landar Tom Jumas panna och 0-2 satt som en fläskläpp! Målet stärkte FV som fortsatte att trumma på. Mattias Norberg fick två drömlägen som han tyvärr missade. Först en nick från nära håll efter Martin Sjöbloms smörpass. Sen nästan öppet mål efter en lång situation i Timrås straffområde, tyvärr går avslutet utanför.

Timrå reducerar senare efter att FV tappat bollen i ett utmärkt kontringsläge. Skottet är välplacerat och Granholm är chanslös. Timrå får energi och känner att de kan kvittera. De flyttar upp spelet, men FV håller undan. Peter Westberg och Zaman Safari kom in som forwards med halvtimmen kvar. De fick många chanser att punktera matchen men lyckades inte med det. Nu blev det ju seger iaf, otroligt skönt och välbehövligt!

Två matcher kvar, Gimonäs hemma på söndag, och sedan Kiruna borta i sista omgången. Spännande är ordet!

 

Tom nickade in viktiga 0-2. Zaman är på väg tillbaka efter sin lårskada, spelade 30 min.


MÅL

 0-1  Maurice Sunguti (ass Daniel Gelfgren)
Gelfgren kämpar till sig bollen inne i Timrås straffområde. Maurice tar över och dunkar in bollen i mål!
38 
 0-2  Tom Juma (ass Daniel Östman)
Hörna av Danne som Tom nickar i mål.
47 
 1-2  Johan Melander
Timrå kontrar på en FV-kontring(!), skott från straffområdeslinjen som smiter in vid Peters högra stolpe.
59 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar