Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Det var två lag kring varsitt streck som möttes på Skyttis IP idag. FV, som slåss med halva serien om en plats i nya div.1, och Gimonäs som tampas med Piteå och Hemmingsmark om att slippa åka ur.

Tidigt i matchen kunde man se hur spelet skulle gestalta sig. FV dominerar bollinnehavet totalt och Gimonäs försvarar sig på egen planhalva. FV spelar bra men får inte till det framför målet. Chanser saknas absolut inte, men tyvärr ingen utdelning i första halvlek. Olyckligtvis blir backklippan Erik Strömberg skadad när han, vid en offensiv hörna, skallar ihop med en Gimonäsare. Båda spelarna tvingas bryta matchen med förmodade hjärnskakningar.

 

I halvtispausen poängterar Janne vikten av tålamod och att kunna huvudet kallt. Till slut kommer målen, påstod han...

Och jajamen, det gjorde dem! Efter att Zaman blivit fälld (billig straff??) och Maurice satt elvameterssparken så var det inget snack. Målen trillade in med jämna mellanrum, och framförallt Martin Sjöbloms kanonmål var en fröjd för ögat. Spelet var bra hela matchen med bra bolltempo, även om det blev lite för mycket pass i sidled emellanåt. Gimonäs skapade inte mycket, Granholm i målet hade det lugnt där bak. Bara en snabb utrusning när en motståndare var på väg igenom ställde Peter på prov.

 

Maurice var pigg idag, tre mål dessutom. Annars var det stabilt av alla kan man säga.

Sista omgången på lördag uppe i Kiruna, vilken rysare!

 

Martin gjorde snyggaste målet idag.


MÅL

 1-0  Maurice Sunguti (ass Zaman Safari)
Zaman blir fälld i straffområdet. Maurice sätter den säkert till vänster.
55 
 2-0  Tom Juma (ass Fredrik Hägglund)
Inlägg från vänster, Mattias Norberg nickar, målvakten räddar. Fredrik Hägglund tar returen, målvakten räddar igen! Men sen får Tom Juma tom bur..
65 
 3-0  Maurice Sunguti (ass Håkan Östberg)
Inlägg från vänster av Håkan. Maurice skarvar in bollen.
69 
 4-0  Martin Sjöblom (ass Håkan Östberg)
Återigen inlägg från vänster. Håkan nickar ner bollen till Martin som skjuter hårt upp nättaket!
86 
 5-0  Maurice Sunguti (ass Martin Sjöblom)
Daniel Östman spelar en boll i djupled till Martin, som slår in den framför mål hårt efter marken. Mauricd dyker upp och får tom bur.
91 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar