Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Rafflande avslutning för nästan alla lag i div.2 Norrland. För FV´s del gällde det svårspelade Kiruna på bortaplan. Tuffare match på denna nivå får man leta efter..

 

Men någon vidare respekt förmotståndet  visar FV inte i inledningen av matchen. Kiruna sätts under press hela tiden och FV kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. Håkan Östberg sätter 0-1 efter ett fint inlägg av Zaman. FV trummar på och skapar lägen, Maurice skjuter en halvvolley som målvakten räddar till hörna. Maurice får ytterligare en chans men skjuter tyvärr högt över. Kiruna kommer in i matchen mot mitten av halvleken, och utnyttjar sitt snabba kantspel några gånger. Tre gånger kommer man in i FV´s straffområde och vid två av dessa gör man mål.. Tungt, men inte kört för FV. 2-1 står sig till halvtidsvilan. 

 

I andra halvlek åker FV på en utvisning tidigt när Zaman Safari blir lite övertänd. Kiruna tar efter det över matchen, och gör 3-1 med lite tur med tio minuter kvar. FV gav dock aldrig upp utan kämpade till sista sparken. Peter Westberg gör sitt första mål för säsongen när han skjuter in reduceringen på övertid. Det bör tilläggas att det var en målvaktstavla av det grövre slaget.

 

Det var det sista som hände och domaren blåser av matchen. Vi gratulerar Kiruna till platsen i div.1. Nu är det slutspelat för FV denna säsong och nu väntar vila i några veckor. Vilka spelare och ledare som blir kvar till nästa säsong återstår att se.
     
Peter
Granholm
     
   
   
 
Maurice
Sunguti

(ut 80)

Martin
Sjöblom

(ut 50)
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  849

MÅL

 0-1  Håkan Östberg (ass Zaman Safari)
Fint inlägg av Zaman.Håkan sparkar in bollen med en volley.
12 
 1-1  Tiago Neves
Snabb Kirunakontring, inlägg som brassen sätter med kyla.
28 
 2-1  Joakim Gunillasson
FV tappar bollen på mitten, kontring igen och efter ett hårt inlägg mot första stolpen så trycker Kiruna in bollen i mål.
39 
 3-1  Erik Lantto
Skott från straffområdeslinjen som touchar en FV-back. Bollen går i en båge över en chanslös målvakt.
81 
 3-2  Peter Westberg (ass Patrik Östberg)
Peter skjuter från 20 meter. Kirunas målvakt gör det klassiska misstaget att fälla ut tummarna och tappar in bollen i mål..
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR