Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV startar matchen bra med bra intensitet och aggressivitet. Man får till ett par avslut redan i de första anfallen.

FV kändes redan i inledningen som det starkare laget även om Umedalen emellanåt stack upp i kontringar. En bit in i halvleken börjar även Umedalen vinna mycket nickdueller högt upp i banan där man skapar en hel del oroligheter för FV försvaret. Just en sådan boll gör sedermera att Umedalen också tar ledningen efter att FV inte lyckats rensa ut bollen ur eget straffområde.

Efter Umedalens mål vaknar FV till och tar över matchen spelmässigt. Man börjar nu få fart i spelet med högt bolltempo och man skapar chans efter chans. FV har även ett bortdömt mål för offside innan den förlösande kvitteringen kommer i den 35 minuten.
Nu känns det som om FV har greppet på matchen.

I andra halvlek fortsätter FV dominansen och en bit in i halvleken drabbas Umedalen av en utvisning efter att Rickard Lundberg fått sitt andra gula kort.

Nu blir spelövertaget om än ännu större och man går och väntar på att ledningsmålet skall komma. Men Umedalen försvarar sig bra och FV spelarna blir övermodiga, stillastående och fantasilösa. Istället för att sätta ännu högre bolltempo ”står” man och spelar fotboll, vilket gör att Umedalen inte har några större problem att freda sitt mål. Några 5 stjärniga målchanser där FV borde ha gjort mål är det man skapar.
Istället görs ett horribelt misstag av FV när bollen spelas rakt i gapet på en Umedalenspelare när FV är på väg framåt med i princip hela laget. Samir Kehlifi får en perfekt passning i djupled och blir helt fri där han sätter bollen i mål. Detta i den 79 minuten.
Umedalen som sett oerhört trötta ut får nu ny energi och sliter och försvarar sig över hela banan.
FV chansar med att trycka upp fler spelare vilket också gör att det skapas lägen för kontringar för Umedalen. Man skapar ett par heta chanser och det är på vippen att resultera i ett 1-3 mål.

FV lyckas inte få till några större farligheter sista 10 minuterna utan Umedalen vinner med 2-1.

 

_____________________________________________________________________________

 

Matchbollarna är skänkta av:

Edblads Mode

Däckman I Thunberg Trading AB

Eko-Bostäder

Industriservice

 

Kents Hårsalong

_____________________________________________________________________________

 

 

 


MÅL

 0-1  Martin Andersson
Efter ett inlägg skall FV rensa bollen från eget målområde, men bollen hamnar hos Martin Andersson strax innanför straffområdeslinjen. Han får en kanonträff som är otagbar för Robban i målet
26 
 1-1  Mattias Hägglund (ass Rikard Lövdahl)
Mattias tar sig emellan två backar och trycker in bollen från nära håll
35 
 1-2  Samir Khelifi
FV slarvar med ett pass på mittfältet när hela laget är på väg framåt. Detta gör att Samir kan frispelas och gör inget misstag i avslutet.
79 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar