Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Matchen börjar med en mardrömsstart för FV med ett Skellefteåmål redan efter 2 minuters spel.
Det är en frispark 10 meter utanför FV:s straffområde där Skellefteås Matti Kilpelä får till en mäktig båge på bollen som dyker ner precis under ribban.

FV är väldigt passiva i inledningen av matchen och det är Skellefteå som styr och ställer lite som man vill i inledningen av matchen.
Efter 12 minuter kommer så även 2-0 målet för hemmalaget. Ännu en frispark, denna gång från FV:s vänstersida nere vid kortlinjen där Morris Lewis enkelt får nicka in bollen.

Först 25 minuter in i halvleken börjar FV vakna till liv en aning. Man flyttar upp positionerna och börjar även äga mer boll, men har väldiga svårigheter att skapa några direkta målchanser.

FV börjar andra halvlek med mer aggressivitet och är det lag som äger mest boll. Men redan 6 minuter in i halvleken kommer nästa kalldusch. 3-0 på hörna där Morris Lewis kan volleyskjuta in sitt andra mål för dagen.

Nu backar Skellefteå hem och bevakar sin ledning där FV har ett stort bollinnehav men är otroligt ineffektiva framåt. Man orkar med en reducering i den 82 minuten av Fredrik Hägglund efter en retur från målvakten.

Skellefteåsegern var rättvis i en match som egentligen avgjordes redan efter deras två tidiga mål.
För FV:s del gäller det jobba vidare med det offensiva spelet och förhoppningsvis får man även tillbaka lite skadade spelare till nästa match.


MÅL

 1-0  Matti Kilpelä
Frispark 10 meter utanför FV:s straffområde där Kilpelä får till en drömträff som seglar in strax under ribban.

 2-0  Morris Lewis
Frispark nästan vid FV:s kortlinje strax utanför straffområdet där Lewis är först och får en bra träff med pannan i nät.
12 
 3-0  Morris Lewis
Hörna där Lewis på något märkligt sätt får en kanonträff på volley trots uppvaktning av en FV försvarare.
51 
 3-1  Fredrik Hägglund (ass Martin Sjöblom)
Frispark från FV:s högersida där Sjöblom nickar mot mål. Målvakten räddar men Fredrik Hägglund slår in returen
82 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Dan Burlin (Skellefteå FF)
 Niclas Kauppi (Skellefteå FF)
 Per Olsson
 David Bystedt (Skellefteå FF)
Inga utvisningar