Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Friska Viljor stod i dagens match hemma mot Kubikenborg för en fin insats. FV startade matchen bra och bortalaget Kubikenborg hade inte mycket att sätta emot Friska Viljors snabba och säkra passningsspel. Ett effektivt passningsspel från hemmalaget gjorde att motståndarna Kubikenborg från Sundsvall blev pressat långt ner på planen. Första FV-läget kommer i den 9:e matchminuten då backen Fredrik Hägglund blev fint framspelad av Zaman Safari, chansen räddas dock på mållinjen.

 

Matchens första femton minuter kan karaktäriseras som ett ställningskrig där det var svårt att säga vilket lag som skulle ta tag i matchen. Det märktes att det var två lag som haft det lite tungt i inledningen av säsongen, både Friska Viljor och Kubikenborg hade endast mäktat med en seger på de fyra första matcherna i serien. Efter de inledande femton minuterna av matchen är det FV som tar tag taktpinnen, men laget saknar då skärpan i de chanser som hemmalaget skapar.

 

I den 22:a matchminuten kommer det första vassa avslutet från Friska viljor. Håkan Östberg spelar då fint in bollen till FV-forwarden Mattias Hägglund som resolut sätter bollen högt i mål utan chans för Kubikenborgs målvakt.

 

Stärkta av ledningsmålet höjer FV tempot och skapar en del chanser som det dock saknas den rätta skärpan i. I den 34:e matchminuten har Kubikenborg en vass chans, det krävs en trippelräddning av Friska Viljors målvakt Peter Granholm för att hålla nollan intakt.

 

Direkt i den andra halvleken störtar FV´s  ständigt farlige Mattias Hägglund mot mål i ett misstänkt offsideläge, bollen tar dock i stolpen. Kort därefter i den 51:a minuten kommer utdelningen för hemmalaget. Rikard Lövdahl sätter bollen bestämt i mål efter ett inspel i straffområdet. Efter 2-0 målet skapar Kubikenborg ett par vassa chanser genom deras bästa för dagen, anfallaren Robert Johansson. Farligaste chansen för Kubikenborg kommer i den 53:e minuten då nämnde Johansson har en farlig nick som dock smiter tätt utanför Friska Viljors mål. Det är en intensiv period som efter Friska Viljors andra mål, kvicke Håkan Östberg skjuter i den 54:e minuten ett placerat skott som dock resulterar i FV´s andra stolpskott för dagen.

 

Friska Viljor uppträder stundtals slarvigt och ett reduceringsmål hängde i luften. Mitt under pressen från Kubikenborg kontrar Friska Viljor och Kubikenborgs målvakt drar ner Peter Westberg strax utanför straffområdet. Från läktarplats ser det ut som en misstänkt frilägesutvisning men målvakten kommer undan med ett gult kort. Frispark strax utanför straffområdet och som så många gånger tidigare under matchen blir det Daniel Östman som tar hand om frisparken. Östman bjuder den fåtaliga publiken på matchens delikatess då han skjuter in bollen ribba-in, utan chans för målvakten. Matchen känns då avgjord och Kubikenborg uppträder efter 3-0 målet håglöst.

 

I den 70:e matchminuten stänger Håkan Östberg definitivt butiken genom sitt 4-0 mål. Östberg bryter sig loss i straffområdet och placerar bollen säkert i mål utan räckhåll för målvakten.

 

Dagens match var en stabil insats från Friska Viljor, med lite mer skärpa i avsluten hade det kunnat bli ett par mål till.  Endast 101 betalande hade letat sig till Skyttis idag, trist att inte fler var på plats då Friska Viljor emellanåt bjöd på förstklassig fotboll.

 

// Andreas Grundberg

 

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN

_____________________________________________________________________________

 

Matchbollarna är skänkta av:

LC Billackering

Mäklarbyrån

Olsson & Nylander

Specma

PJ Jonsson o. Söner

 

Själevads EL

 

P.g.a. skador fick Daniel Östman återigen vikariera i backlinjen.

 

Peter Westberg gestikulerar på vänsterkanten.

 

Zaman Safari jobbade över stora ytor i denna match.

 

Jubel i omklädningsrummet efter en skön trepoängare.
     
Peter
Granholm
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  101

MÅL

 1-0  Mattias Hägglund (ass Håkan Östberg)
Håkan får en djupledsboll som han hinner upp nere vid kortlinjen och gör ett inspel till en framstormande Mattias som sätter bollen högt
23 
 2-0  Rikard Lövdahl (ass Martin Sjöblom)
Martin Sjöblom tar emot en boll i straffområdet och Rikard trycker in den stenhårt.
52 
 3-0  Daniel Östman (ass Peter Westberg)
Frispark mellan långlinjen och straffområdet på vänsterkanten som Daniel mycket snyggt borrar ribba in vi bortre krysset.
57 
 4-0  Håkan Östberg (ass Peter Westberg)
Peter nickar fram till Håkan som i straffområdet sliter sig loss från sin back och kan rulla in bollen från nära håll.
70 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Rikard Lövdahl
 Daniel Näsholm (Kubikenborgs IF)
 Magnus Persson (Kubikenborgs IF)
Inga utvisningar