Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Matchen spelades på en svårspelad naturgräsplan som var både väldigt ojämn och hal. FV har ju ännu inte gjort en enda träningsminut på naturgräs ännu denna säsong.
Det märktes i inledningen av matchen där FV spelarna var märkbart störda av att bollen studsade mer än vanligt.

Men efterhand så börjar FV ta tag i spelet och har ett par fina spelkombinationer där man är på vippen att rinna igenom ett tajt IFK Sundsvallsförsvar.

Men så kommer kallduschen i den 19 minuten. Det är en boll som Peter Granholm i FV målet är ute och skall rensa undan, vid straffområdeshörnet ute på FV:s högersida. En IFK Sundsvallsspelare springer emot bollen och blir träffad av Peters rensning. Bollen tar en otrolig båge in i mål och därmed 1-0 till IFK Sundsvall.

FV fortsätter att trumma på efter målet, men IFK Sundsvall är snabba i sina omställningar och Peter får göra två kvalificerade räddningar när IFK rinner igenom.

FV har ett fint skott av Håkan Östberg som målvakten gör en bra räddning på. I övrigt är det inga klockrena målchanser där FV spelarna gör det lite svårt för sig framför IFK:s straffområde.

Andra halvlek blir liknande första där FV har mest boll och IFK kontrar giftigt. Passningskvalitén blir betydligt sämre i andra halvlek av båda lagen på en mycket svårspelad plan.

I den 61 minuten har FV en hörna som går igenom straffområdet till Zaman Safari som skickar in bollen framför mål där Tobias Ålander parkerat och styr in kvitteringen.

Sista 10 minuterarna av matchen radar FV upp chanser som med lite flyt har kunnat givit en seger, men sett till hela matchen så var ett oavgjort resultat ganska rättvist.
     
Peter
Granholm
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  250

MÅL

 1-0  Ibris Zain
Peter Granholm skall rensa en boll ute till höger vid straffområdeskrysset, men träffar Ibris Zain. Bollen tar en konstig skruv och hamnar i FV:s mål.
19 
 1-1  Tobias Ålander (ass Zaman Safari)
En överlång hörna som Zaman trycker in framför mål och Tobias kan styra in den
61 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar