Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV gör en bra start på matchen där man dominerar första kvarten och skapar ett antal bra chanser, som till slut resulterar i en straff i den 19:e matchminuten. I samband med straffen får Luleå en man utvisad också. Mattias Hägglund kliver fram och sätter 1-0 till FV.

Efter drygt en halvtimmes spel börjar Luleå komma in i matchen mer och mer och FV spelarna tappar mycket av sin aggressivitet blir stillastående och börjar slarva i passningsspelet.
Luleå kvitterar i den 41:a matchminuten efter att Luleå tryckt in returen på en nick. Ytterligare en kalldusch för FV kommer några minuter senare när man ger bort bollen mitt på egen planhalva och Luleå ställer om blixtsnabbt. 1-2 just innan pausvilan.

7 minuter hinner gå i andra halvlek innan Luleå punkterar tillställningen till 1-3. Efter målet är FV aldrig nära i matchen. Luleå spelar ett stabilt försvarsspel och FV spelarna ser stundtals ut som statister och har väldigt svårt att skapa något framåt.

Luleå tar tillvara på ytterligare ett FV misstag när man bryter en krossboll och i friläget som följer gör man inget misstag och sätter slutresultatet till 1-4 i 90:e minuten.

Vad som hände efter FV:s fina start på matchen är en gåta. Från att ha varit initiativrika löpvilliga och aggressiva i sitt jobb försvann allt i slutet på första halvlek och Luleå kunde komma in i matchen igen.
Nu skall man komma ihåg att Luleå är ett bra lag, men det försvarar ändå inte FV:s uppträdande.

Luleå vinner fullt rättvist trots att man spelade med 10 man större delen av matchen

 

 

 


MÅL

 1-0  Mattias Hägglund
Straff som Mattias förvaltar i mål
19 
 1-1  Johan Isaksson
Inlägg från FV:s vänsterkant där en Luleåspelare nickar och Isaksson slår in returen
41 
 1-2  Niklas Backman
FV slår en passning rakt i gapet på en Luleåspelare och man sticker den i djupet på en annan Luleåspelare som gör ett inspel efter backen på bakre där Backman har öppet mål
45 
 1-3  Anton Andersson
Inspel från FV:s vänsterkant där det blir duell och bollen hamnar hos Andersson som kan lägga in bollen i mål
52 
 1-4  Niklas Backman
Ytterligare ett FV uppspel som Luleå bryter och Backman kommer helt fri och gör inget misstag.
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Fredrik Hägglund
81
 Daniel Östman
89
 Maikanu Osman (IFK Luleå)
18