Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Friska Viljor tog 3 viktiga poäng när höstsäsongen startade med hemmamatch mot Hudiksvall ABK. Hemmalaget tar tag i taktpinnen omgående och får utdelning redan i den andra spelminuten när en Hudikback gör självmål. Hudiksvall har svårt att skapa något framåt eftersom hemmaspelarna spelar aggressivt över hela banan och vinner mycket närkamper.
Friska Viljor fortsätter att skapa målchanser. Men det dröjer till den 25:e minuten innan man får utdelning igen, Martin Sjöblom driver in från högerkanten och får på ett bra vänsterskott som seglar in målvaktens vänstra kryss. Efter 2-0-målet så kontrollerar hemmalaget matchen och går till halvtidsvila med en välförtjänt tvåmålsledning.

 

I andra halvlek så försöker Hudiksvall flytta fram positionerna för att få till en reducering, men dom har svårt att skapa några farliga målchanser. Istället punkteras matchen i den 52:a minuten när Mattias Hägglund gör 3-0. Peter Westberg skjuter ett hårt skott utifrån som målvakten inte kan hålla och Mattias visar varför han är skyttekung, när han är först framme på returen som han sätter säkert. Med kvarten kvar så gör FV 4-0, efter ett fint anfall där Martin Andersson är sist på bollen. Bortalaget blir mer och mer frustrerade och drar på sig ett antal varningar och även en utvisning. Hemmalaget gör en bra match i 90 minuter och vinner fullt rättvist.

____________________________________________________________________________

 

Matchbollarna är skänkta av:

Kima Mekaniska

Knightec

Öviks Auto-El

Fagerhults Belysning

 

Advokatfirman Mats Domeij

 


MÅL

 1-0  Självmål (ass Martin Sjöblom)
Martin slår inlägg från höger. Hudiks försvarare rensar i egen bur.

 2-0  Martin Sjöblom (ass Daniel Östman)
Martin får tag i bollen ute på högerkanten, driver in i banan och kommer till skott utanför straffområdet. Bollen får en märklig bana och seglar in över målvakten.
25 
 3-0  Mattias Hägglund (ass Peter Westberg)
Peter driver in från vänsterkanten och dundrar på. Returen tar Mattias hand om och sätter den säkert intill stolpen.
52 
 4-0  Martin Andersson (ass Martin Sjöblom)
Inlägg av Martin S, som Mattias Hägglund hoppar över. Martin A får fritt läge mitt i straffområdet och sätter bollen säkert i nät.
78 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar