Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Två lag i behov av poäng möttes på Kubikenborgs IP. Detta märktes på spelet som var allt annat än bländande matchen igenom. Tyvärr blåste det otroligt mycket, det var nog en orsak till att spelkvaliten blev lidande. Stämningen på plan var grinig, det märkes att det var viktiga poäng som stod på spel för båda lagen. Sena tacklingar, efterslängar och allmänt tjafsande var ständigt återkommande händelser i denna match. Båda lagen var lika stora kålsupare i detta.

 

Hemmalaget tar ledningen efter ca tjugo minuter efter ett fint anfall. FV kvitterar snabbt när Mattias tar vara på en slumpchans efter en frispark. Spelet går fram och tillbaka, Kuben anfaller mycket på sin högerkant där den forne FV-aren Senad Zulovic är ganska framgångsrik. Ledningsmålet kommer efter ett inspel från högerkanten som ger tom bur framför mål. Det målet tillkommer efter slarv av FV som misslyckas med att rensa bort bollen.

 

I andra halvlek går FV ut och jagar kvittering. Trots medvind är det svårt att skrapa fram chanser. Mattias är på väg igenom och blir fälld, detta resulterar i en frilägesutvisning för mittbacken hos Kubengänget. Martin Sjöblom tar hand om frisparken på bästa sätt genom att borra upp den i krysset!

Nu satsar FV vidare för att vinna matchen. Rikard Lövdahl får ett delikat nickläge men får ingen träff, Martin Andersson kommer fri och rivs ner (straff!?), och Martin Sjöblom har ytterligare ett vasst skott. Kuben har lägen också, speciellt i sista sekunden när ett avslut tar i burgaveln.

 

2-2, nöjd eller inte? Ja, vi förlorade iaf inte som de övriga bottenkollegorna runt strecket gjorde, så vi får väl vara ganska nöjda iaf. Nu är det dags att möta Skellefteå hemma till helgen. Senast blev det förlust efter att vi blivit hårt straffade på fasta situationer. En frispark direkt i mål och två hörnor som resulterade gav Skellefteå en 3-1-seger i mitten på maj månad.

 

Zaman nere för räkning.

 

Många gula kort idag. Här har Martin Sjöblom blivit nedsparkad.


MÅL

 1-0  Alen Zulovic
Djupledsboll sätter Zoluvic i friläge,lågt skott i mål.
19 
 1-1  Mattias Hägglund (ass Martin Sjöblom)
Mattias dundrar upp bollen i nättaket efter en frispark av Martin Sjöblom.
22 
 2-1  Robert Johansson
Slarv av FV i eget straffområde. Till slut tom bur för Johansson.
38 
 2-2  Martin Sjöblom (ass Mattias Hägglund)
Martin skjuter bollen över muren och in i målvaktens högra kryss. En mycket vacker frispark!
78 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Per Olsson
25
 Zaman Safari
29
Inga utvisningar