Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


I helgen spelades säsongens första bortamatch, mot nykomlingen Luleå FF på Hertsö IP:s konstgräs, och det var verkligen mungiporna uppåt i FV-bussen på väg mot Örnsköldsvik. För Friska Viljor åkte hem med en 2-1-seger i bagaget, efter att ha grundlagt segern i första halvlek.

Daniel Johansson, som låg bakom samtliga fem mål mot Umedalen förra helgen, låg även bakom målen mot Luleå. Eller rättare sagt - han låg bakom ett och satte själv det andra. Efter en halvtimmes spel hittade han anfallskollegan Mattias Hägglunds panna med ett perfekt inlägg, och tre minuter senare sprang han sig fri och rullade bollen i mål för 2-0.

Hemmalaget reducerade fyra minuter senare, men kom inte närmare FV än så under hela matchen. Men till skillnad från matchen mot Umedalen var FV:s spel inte så mycket att hurra över den här gången, inte minst i andra halvlek då Luleå ägde bollen större delen av tiden.

FV-tränaren Tommie Andersson var naturligtvis väldigt glad för de tre poängen, men har lite att fundera över till lördag, då det är bortamatch mot det andra Luleålaget i division 2 Norrland - IFK.

- Det var väl hyfsat i första halvlek, men inte ens då kom vi upp i normal standard. De slog många långbollar, men efter pausen började de spela efter marken och då kom vi helt fel i positionsspelet, säger Tommie.

Försvaret spelade dock föredömligt och undanvärjde de värsta attackerna. Och när Luleå kom till någon farlighet var Roman Balchos säkerheten själv i mål.

Och dåligt spel eller ej, faktum kvarstår ändå: FV har spelat två matcher - och tagit sex poäng.

Gulsvart har startat säsongen på bästa tänkbara sätt.
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  312
Hörnor: 4 - 1

MÅL

 0-1  Mattias Hägglund (ass Daniel Johansson)
Markus Norberg hittar Daniel Johansson med en djupledsboll på vänsterkanten. Daniel slår ett inlägg som Mattias Hägglund nickar in.
28 
 0-2  Daniel Johansson (ass Henrik Näsström)
Henrik Näsström hittar Daniel Johansson. Danne tar sig förbi sista backen och rullar bollen säkert i mål.
31 
 1-2  Petter Nyberg
Frispark för hemmalaget som kontrar. Ett fint samarbete mellan Luleå-spelare gör Nyberg fri och Roman Balchos i målet är chanslös.
35 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Patrik Östberg
69
 Luis Vasquez
90
Inga utvisningar