Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Säsongens tredje match, den andra i rad på bortaplan i Luleå, slutade med en tung förlust för Friska Viljor. IFK Luleå, som anses vara det bättre av de två Luleålagen, vann med hela 5-0 men utan att vara så överlägset som siffrorna visar.

Tvärtom så var matchen snarare jämn. Men hemmalaget hade flytet på sin sida och fick dessutom spela med en man mer större delen av matchen sedan Daniel Gelfgren blivit målchansutvisad efter en halvtimme. Vid situationen ledde Luleå med 1-0 - och den efterföljande straffen innebar 2-0.

Ingenting att säga om varken utvisningen eller straffen, men tung, tung uppförsbacke för FV naturligtvis. En man mindre i en timme på bortaplan mot ett av de tippade topplagen i serien är en ordentligt svår uppgift. Dessutom tvingades Henrik Näsström kliva av med en lårskada.

FV fortsatte dock spela ganska bra och skapade ett par fina chanser även med 10 man på planen. Men någon utdelning kom aldrig - och när Luleå satte 3-0 var matchen i praktiken över. Hemmalaget utökade dessutom segermarginalen till fem mål innan slutsignalen gick.

Men FV gjorde med tanke på omständigheterna en bra match och kunde, med lite flyt i början, haft både en och tre poäng med sig hem. Och vi ligger trots allt fortfarande i seriens toppskikt, med samma poäng som IFK Luleå, som blev ny serieledare tack vare vinsten mot FV.

På torsdag har FV chans att återta serieledningen, när Holmsund kommer på besök på Skyttis. Det är garanterat ett revanschlystet gulsvart som äntrar planen, eftersom Holmsund åkte hem med en 1-0-vinst i säsongens sista träningsmatch (som var uselt genomförd av FV).


MÅL

 1-0  Per Mettävaino
Inlägg från kanten, Mettävaino trycker sig fram och sätter bollen på volley.
18 
 2-0  Mattias Bergdahl
Balchos gör en jätteräddning på ett skott, men returen petas in i öppet mål.
80 
 3-0  Per Mettävaino
Solorajd av Mettävaino, som avslutar med att göra bort Balchos.
83 

VARNINGAR och UTVISNINGAR