Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Det blev en seger i säsongens andra hemmamatch, mot IFK Holmsund. Segerorganisatörer var, som så många gånger tidigare, anfallarna Daniel Johansson och Mattias Hägglund som stod för FV:s mål - båda målen kom i matchens andra halvlek.

Det var annars gästerna Holmsund som tog ledningen redan efter sju minuter i den första halvleken, då FV-försvaret lät Adam Chennoufi lite för lättvindigt komma igenom och runda utrusande Roman Balchos.

Första halvlek var förhållandevis jämn, även om FV skapade de farligaste chanserna. Hemmalaget skrapade ihop inte mindre än fyra ramträffar och ett missat friläge (Daniel Johansson).

- Med lite flyt hade vi haft både ett och två mål efter första halvlek. Men vi hade en positiv känsla i laget i halvtid och vi gick ut starkt i början på andra, säger FV:s tränare Tommie Andersson.

Och målen kom istället retroaktivt, efter en dryg timme. Inom loppet av fyra minuter vände FV på steken, målen som sagt genom Daniel Johansson och Mattias Hägglund, vilka nu samlat ihop fyra mål vardera på fyra seriematcher (Henrik Näsström är för övrigt den enda av de övriga spelarna som nätat!).

 

Daniel Johansson gjorde första målet och låg bakom det andra. (Arkivbild)

 

Efter vändningen flyttade Holmsund fram spelet och satte en extra kille som forward. FV å sin sida koncentrerade sig i första hand på försvarsspelet och därför blev matchbilden sådan att gästerna hade mer boll och anföll mer. Men trots en vild forcering för en kvittering, och nästan tio minuters övertid (!) kunde FV hålla undan.

Farligast var det i 90:e minuten, då Holmsunds Johan Rönnmark fick ett kanonläge i straffområdet, men Roman Balchos stod då för en mycket fin reflexräddning.

FV kom med ett ganska ordentligt decimerat manskap till start. Borta på grund av skador och sjukdomar var Martin Andersson, Henrik Näsström och Patrik Östberg. Dessutom var Daniel Gelfgren avstängd efter sitt röda kort senast mot Luleå.

- Med tanke på förutsättningarna är jag riktigt, riktigt nöjd. Per Olsson gjorde sin första match för säsongen och spelade helt perfekt på sin högerbacksplats, säger Tommie Andersson.

 

Negativt är dock att Tobias Åhlander tvingas vila, antagligen ett bra tag framöver. Tobias har länge spelat med en knäskada, men den senaste tiden har den blivit värre. I dag kunde han spela med hjälp av värktabletter men det är naturligtvis ingen lösning som håller. För Tobias del väntar nu rehabilitering.

 

Roman var duktig och var högst delaktig i segern. (Tränings-/arkivbild)
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  234
Hörnor: 4 - 7

MÅL

 0-1  Adam Chennoufi
FV:s försvar passivt och Chennoufi frispelas. Balchos rusar ut men blir bortgjord och Chennoufi sätter bollen i öppet mål.

 1-1  Daniel Johansson (ass Per Olsson)
Fin prestation av Olsson som bryter in från sin högerbacksplats, gör bort ett par Holmsundspelare och chippar bollen till Daniel Johansson som blir fri. Danne lyfter bollen över gästernas målvakt.
59 
 2-1  Mattias Hägglund (ass Daniel Johansson)
Johansson på högerkanten, slår ett inlägg som Hägglund får drömträff på. Bollen sitter stenhårt i målvaktens nedre vänstra hörn.
63 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 John Bäckström (IFK Holmsund)
11
 Jonas Nilsson (IFK Holmsund)
29
 Tobias Ålander
42
 Stefan Dahlberg (IFK Holmsund)
51
 Per Olsson
65
 Martin Sjöblom
90
Inga utvisningar