Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Det blev bara en poäng för FV i bortamatchen mot Kiruna, det efter en relativt dåligt genomförd match av Viljan. Speciellt i första halvlek hade FV svårt att komma upp i normal standar. Vad det berodde på är svårt att svara på.

- Man ska inte skylla på resan, boendet eller något sådant. Men faktum är att det är erkänt svårt att komma upp till Kiruna och spela. De är ett sämre lag än vad vi är men vi föll in i deras tempo, säger FV-tränaren Tommie Andersson.

Kiruna hade egentligen bara tre lägen på hela matchen - och gjorde mål på samtliga. FV:s backlinje, där både Tobias Åhlander och Patrik Östberg saknades, gjorde långt i från någon bra match och fick heller ingen bra hjälp från mittfältet. Kiruna spelade 4-5-1, med en ensam kille på topp.

- De spelade väldigt enkelt och ställde upp en mur på straffområdeslinjen, sedan slog de långa bollar upp. Men vi lät dem slå de där bollarna för ofta, mittfältet satte inte tillräcklig press på dem, säger Tommie Andersson.

I halvtid var ställningen 2-1 till hemmalaget och FV behövde rycka upp sig för att inte tvingas åka de 80 milen hem tomhänta. FV tog också över matchen vad det led, och när först Mattias Hägglund och sedan Daniel Gelfgren nätade för gulsvart var det en rättvis ledning för gästerna.

- Men sedan fick de en straff, som jag tycker var väldigt tveksamt dömd. Det var surt, säger Tommie Andersson.

På straffen kvitterade Kiruna - och 3-3 stod sig matchen ut.

- Vi åkte upp med förhoppningen att ta tre poäng, så självklart är vi lite missnöjda. Men trots allt har vi bara en förlust på fem matcher och vi har fått många kvitton på att vi hänger med i toppen.

- Vi har dessutom nio killar borta som skulle kunna varit med. Det är magsjuka och hjärnskakningar och skador och allt förbaskat. Hade vi bara haft ett eller två namn till med till den här matchen hade vi vunnit, säger Tommie Andersson.

På torsdag är det matchdags igen, då på hemmaplan mot serieledaren Ersboda. Tisdagen därefter spelar FV igen hemma, mot IFK Sundsvall. "Nyförvärvet" Håkan Östberg blir spelklar på fredag och kan alltså vara med mot Sundsvall.

- Vi får se om han spelar direkt, säger Tommie Andersson.


MÅL

 1-0  Jonas Kuorak

12 
 1-1  Fredrik Hägglund (ass Martin Sjöblom)
Inlägg från vänsterkanten som till slut landar hos Hägglund, som drar till direkt.
27 
 2-1  Joakim Gunillason

34 
 2-2  Mattias Hägglund (ass Daniel Johansson)
Daniel Johansson hittar Mattias Hägglund. Matte vänder bort sin försvarare och klipper till.
58 
 2-3  Daniel Gelfgren (ass Per Olsson)
Frispark för FV. Olsson hittar Gelfgren, som i sin tur hittar målet.
78 
 3-3  Jonas Kuorak
Kiruna kvitterar på straff.
80 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Morgan Sahlström
Inga utvisningar