Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


En riktigt bra halvlek - och en dålig. Så kan man sammanfatta FV:s insats i dagens möte med serieledaren Ersboda från Umeå. Slutresultatet 2-2 (2-0) kan således betecknas som en rättvis utgång på tillställningen.

FV inledde matchen på ett strålande sätt och tog tag i taktpinnen. Redan efter åtta minuter kom hemmalagets första farliga chans - och då Daniel Johansson är den som får chansen är oddsen för mål rätt låga. Martin Sjöblom slog en fin djupledsboll, Danne sprang sig fri från ESK-försvararna, och 1-0 var ett faktum.

Bara tio minuter senare var det dags igen, och återigen var Daniel Johansson sist på bollen. Den här gången stod Henrik Näsström för den fina framspelningen; matchens delikatess i form av en klackspark.

2-0 var i det läget inte alls orättvist. FV spelade tätt i försvaret och då rörligheten var stor både bland mittfältarna och anfallarna skapades många alternativ i anfallsspelet. Det var inte långt borta att Johansson blev tremålsskytt redan efter en halvtimme, då han hade en mindre enmansshow i Ersbodas straffområde. Daniel letade och letade efter en lucka för skott, men hittade ingen.

Resten av halvleken kontrollerade FV på ett bra sätt - Ersbodas försök stoppades effektivt - och matchen kändes rätt säker när spelarna gick till pausvilan.

Men sedan hände något med hemmalaget. I inledningen av andra halvlek var det visserligen rätt bra FV-spel, men efter sisådär tio minuter kom gästerna mer och mer in i matchen. FV-spelarna stod på hälarna, förlorade närkamper och tog knappt några löpningar alls.

Ersboda, å andra sidan, var ett helt nytt lag och reduceringen kom egentligen som ett brev på posten. I minut 66, då gästerna tryckte på som bäst, blev Christoffer Johansson fri med bollen i FV:s straffområde och gjorde inget misstag.

Som om det inte var nog med det kvitterade Ersboda bara minuten senare, då Kenneth Andersson placerade bollen otagbart i Roman Balchos högra hörn med ett långskott.

FV fick sedan ett gyllene tillfälle att ta över matchen, då Christoffer Johansson drog på sig sin andra varning och blev utvisad i 72:a minuten, men tog den aldrig. Trots att gästerna bara hade 10 spelare på planen var spelbilden ungefär densamma resten av matchen - Ersboda vågade anfalla, FV hade svårt att komma till något konstruktivt.

Men något ytterligare mål blev det inte för något av lagen, och 2-2 var som sagt ett rättvist resultat.

I hemmalaget var det många som utmärkte sig i första halvlek - inte minst Daniel Johansson som var väldigt pigg - men eftersom alla sedan gjorde en ganska platt andra halvlek blir betyget inte mer än godkänt för någon.

 

Patrik Östberg försvarar i eget straffområde. Frågan är dock vad Daniel Johansson gör så här långt ner på egen planhalva.. :-)

 

Daniel Gelfgren i en tuff närkamp med utvisade målskytten Johansson i Ersboda.

 

Martin Sjöblom startar ett anfall.

 

Tommie Andersson och Vidan Naskov bevakar spelet.

 

Ersboda reducerar till 2-1.
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  301
Hörnor: 3 - 5

MÅL

 1-0  Daniel Johansson (ass Martin Sjöblom)
Fin långboll av Sjöblom. Danne Johansson springer ifrån Ersbodaförsvaret och placerar bollen i nät.

 2-0  Daniel Johansson (ass Henrik Näsström)
Frispark för FV, bollen till Henka Näsström som klackar väldigt snyggt till Johansson - som i sin tur utökar FV:s ledning till 2-0.
17 
 2-1  Christoffer Johansson
Ersboda trycker på och bollen hamnar efter ett inlägg vid Johanssons fötter i straffområdet - det är bara att peta in den.
66 
 2-2  Kenneth Andersson
Nu har FV stora problem och 2-2 kommer bara minuten efter reduceringen. Ett välplacerat skott från 16 meter, otagbart för Roman Balchos.
67 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Christoffer Johansson (Ersboda SK)
10
 Eric Appiah (Ersboda SK)
55
 Markus Norberg
61
 Kenneth Andersson (Ersboda SK)
62
 Christoffer Johansson (Ersboda SK)
72
 Viktor Holmlund (Ersboda SK)
76
 Petter Risberg (Ersboda SK)
94
 Christoffer Johansson (Ersboda SK)
72