Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Vilken härlig kväll det blev på Skyttis IP! Såväl solen som spelet värmde hemmapubliken, som fick se årets urladdning från Viljorna. Slutresultatet 6-0 talar sitt tydliga språk, FV var flera gånger bättre än gästerna och faktum är att segermarginalen till och med kunde varit större.

Liksom förra matchen, den hemma mot Ersboda som slutade 2-2, fick FV en kanonstart. Redan efter två minuter hittade Martin Sjöblom - för dagen en av hemmalagets piggaste spelare, inte minst i första halvlek - rätt sedan Luis Vásquez gjort ett långt inkast.

Och liksom Ersbodamatchen dröjde det inte länge innan mål nummer två kom. Notoriske målskytten Daniel Johansson stod för en fin djupledslöpning och drog sedan bort en back innan han satte bollen i en lucka bredvid gästernas målvakt Lennart Sandahl.

Egentligen var matchen punkterad redan där. För till skillnad från matchen mot Ersboda - om vi nu ska fortsätta jämföra med den - kunde FV hålla spelet uppe i 90 minuter den här kvällen. Senast blev det en scenförändring efter halvtidsvilan, nu fortsatte hemmalaget pumpa på. Och när Sundsvalls försvar bjöd på en del lägen fick FV i sin tur chans att bjuda hemmapubliken på mål.

Men det dröjde innan den verkliga ketchupeffekten kom. Henrik Näsström gjorde 3-0 framspelad av Daniel Johansson i slutet på den första halvleken, nästa mål kom nästan 40 minuter senare i slutskedet av matchen. Men efter Daniel Johanssons 4-0-mål (Danne glider i från i poängligatoppen nu!) rullade det på - först blev det 5-0 på ett praktskott av Fredrik Hägglund, och sedan fastställde Håkan Östberg slutresultatet till 6-0.

Håkan, som gjorde comeback efter skadeuppehåll och senast en sejour i Hägglunds, fick spela 45 minuter och visade att han är att räkna med på mittfältet i sommar.

Rent spelmässigt är matchen i sig egentligen inte så mycket att orda om. IFK Sundsvall, näst sist i tabellen, är avgjort ett sämre lag än Friska Viljor. Hemmalaget var ett par steg före i de flesta situationer. Framförallt skilde det mycket i försvarsspelet. Gästerna var väldigt frikostiga bakåt emellanåt, medan FV:s backlinje spelade felfritt. Framåt hade Sundsvall några halvfarliga chanser, men Roman Balchos i FV-målet gjorde flera fina ingripanden och var lugnet själv mellan stolparna. 

 

Martin inledde målskyttet.

 

Tobias Ålander viker inte ned sig i duellerna.

 

Håkan Östberg gjorde comeback i FV-tröjan, han spelade 45 min.

 

Håkan har precis gjort 6-0 och Luis gratulerar.

 

Daniel Johansson provar skott utifrån...

 

...som målvakten gör en fin räddning på!

 

Henrik Näsström med koll på bollen.

 

Vidan bjuder Martin på lite vatten.

 

Vidan jublar efter Håkans 6-0-mål.
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  289
Hörnor: 4 - 4

MÅL

 1-0  Martin Sjöblom (ass Luis Vasquez)
Långt inkast från vänsterkanten av Vásquez. Lite rörigt framför Sundsvalls mål, bollen studsar till Sjöblom som klipper till.

 2-0  Daniel Johansson (ass Markus Norberg)
Fin djupledsboll till Danne Johansson på vänsterkanten. Danne går in mot mål, gör bort vänsterbacken - och hittar luckan bredvid gästernas målvakt.
14 
 3-0  Henrik Näsström (ass Daniel Johansson)
Daniel Johansson missar först ett friläge - men får tillbaka bollen och spelar till Henka Näsström. Målvakten Lennart Sandahl, som gjorde en bra räddning på Dannes skott, har ingen chans att hinna tillbaka och rädda Henkas vristare.
39 
 4-0  Daniel Johansson (ass Peter Westberg)
Efter två bra chanser i rad gör Danne sitt andra mål för kvällen på den tredje. Han får bollen från Westberg, gör bort en back och drar till. Bollen går via målvakten Sandahl och in i mål.
81 
 5-0  Fredrik Hägglund
Säsongens skott på Skyttis IP. Efter att ha snott bollen från gästerna avancerar Hägglund in i planen - och klipper till från 20 meter. Bollen borrar sig in i det vänstra krysset.
84 
 6-0  Håkan Östberg (ass Luis Vasquez)
Inlägg från vänster. Östberg tar emot bollen, fintar till vänster och klipper till i en lucka bredvid målvakten.
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Luis Vasquez
18
 Tobias Sahlin (IFK Sundsvall)
41
 Wiktor Svensson (IFK Sundsvall)
77
Inga utvisningar