Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV åkte till Skellfteå i hopp om att kunna knipa minst en poäng. Skellefteå på bortaplan är en av årets svåraste matcher och det var dessutom rusktigt varmt.

 

Jobbigt läge direkt i inledningen för Viljan när mittbacken Tobias Ålander tvingas kasta in handuken med ett trasigt knä. Henrik Näsström byts in på mittfältet och Fredrik Hägglund tar Tobbes plats i mittförsvaret.

Hemmalaget började annars bäst och skapade en del oreda framför Roman i FV-målet. Ett närskott på ett inlägg hotade honom mest. FV kämpar på men har svårt att få till något konstruktivt i första halvleken, men när bara nån minut återstår glider Danne J igenom och med tur och skicklighet sätter han 0-1. Det blir också halvtidsresultet, något som FV kan vara glada över.

Direkt i andra halvlek får Matte Hägglund ett gyllene läge att  sätta 0-2, men bollen rinner ut över kortlinjen efter att Skellefteås målvakt kommit fel i en utrusning.

Skellefteå trampar på för en kvittering, och får utdelning när Mr Stenvall rinner igenom. Roman rusar ut men kan inte hindra 1-1-målet.

FV ger sig dock inte utan börjar anfalla mer och mer. Daniel Johansson prickskjuter en passning på pannan på Mattias Hägglund och vips så leder FV igen, 1-2.. Ska det hålla?

Spelarna i båda lagen blir tröttare och tröttare i den heta värmen. Tempot och spelkvaliteten sänks betydligt. Skellefteå försöker ösa på för att kvittera, blottar sig en del bakåt, men FV kan inte utnyttja det. Inbytte P. Andersson för FF springer med pigga ben förbi  FV´s backlinje och rullar in 2-2. Snarlikt 1-1-målet, deja vu.

På övertid får sedan Luis Vasques en gyllene möjlighet att frälsa alla FV:are. Daniel Johansson lurar upp en Skellefteåback till korvkiosken och serverar sedan Luis fritt läge på bortre stolpen. Luis väljer att ta i för Kung och fosterland (Har de monarki på Dominikanska Republiken ??) och bollen tar rikting mot himlen. En sekund senare blåser domaren av matchen, 2-2, rättvist? Kanske, vad är rättvisa?

 

Duktiga i FV idag var mittbacken Erik Strömberg och målskytten Daniel Johansson. Roman i målet stabil också. Nya tag på lördag borta mot Robertsfors.

 

Erik höll ordning på försvaret (Arkivbild).


MÅL

 0-1  Daniel Johansson (ass Mattias Hägglund)
Mattias nickar ner bollen till Danne som kommer ner mot kortlinjen. Hans misslyckade inlägg stöts in i eget mål av Skellefteås målvakt.
45 
 1-1  Sebastian Stenvall
Stenwall rinner igenom och sätter 1-1.
50 
 1-2  Mattias Hägglund (ass Daniel Johansson)
Perfekt inlägg av Danne från vänster. Mattias möter med pannan och målvakten är chanslös på nicken.
61 
 2-2  Peter Andersson
Andersson rinner igenom och sätter 2-2. Snarlikt 1-1-målet..
78 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Luis Vasquez
83
Inga utvisningar