Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


På ett varmt och soligt Flarken IP (heter arenan så?, konstgräst i Robertsfors hann inte bli färdigt till matchstart) tar Robertsfors emot Friska Viljor. FV hade bara en förlust på hela säsongen medans Robertsfors haft det tungt med bara en seger på åtta matcher. Detta är, historiskt sett under de senare säsongerna, det svåraste motståndet för FV. Nu eller aldrig skulle väl förbannelsen brytas!

 

Mål efter sju sekunder!

Det första som händer i matchen är att FV går till anfall. Henrik Näsström löper in mellan mittback och ytterback och Martin Sjöblom smekar fram passningen, friläge! Henke rullar bollen förbi målvakten mot bortre stolpen. Skottet är ganska löst så Mattias Hägglund skyndar fram och sätter 0-1, precis före Robertsfors hinner rensa undan. Det är iaf det snabbaste målet  FV gjort på många år, ca 7 sek tog det enligt domaren!

Gräsmattan är torr och hård, bollen studsar högt och lite som den vill, så spelet inledningsvis blir hafsigt och mycket i luften. Tobias blir varnad (missar Anundsjö), och Robertfors rinner fram gång på gång. Som tur är för oss är deras effektivitet likamed noll i första halvlek. Bästa chansen de skrapar fram är ett nickläge från 3 meter, men killen lyckas nicka utanför..

FV har några snabba omställningar men sista passningen blir aldrig 100%-ig och de möjligheterna rinner ut i sanden. Tobbe har dock ett jätteläge vid en hörna, tyvärr hamnar nicken precis utanför. 0-2 där precis innan halvtid hade smakat.

 

Jämnare efter paus

I andra halvlek har Robertfors svårare att ta sig fram till målchanser. FV bevakar och gör det ganska bra, anfallsmässigt är det dock ganska torrlagt. Allt verkar lugnt, men så på en frispark (vad annars?) når veteranen Gradin högst i straffområdet och 1-1 sitter i kryllan. FV ger sig dock inte utan flyttar fram spelet. Håkan Östberg får tag i bollen till vänster och skickar in den på pannan på en framstormade Erik Strömberg. Avslutet håller bra klass och målvakten är chanslös.

 

Robertfors satsar nu såklart på en kvittering. Efter några situationer under matchen där RIK-publiken skrikit som galningar efter straffspark för hemmalaget, får de nu sin vilja igenom på övertid när domaren blåser straff. Denna känns otroligt hård. Patrik och deras kille löper jämnsides på en boll som är på väg att rinna ut över kortlinjen. RIK-aren slänger sig för att försöka nå bollen, det gör han inte.. Men domaren når sin pipa, stoppar den i munnen och blåser straff!! Oh my god!! Jaja...det är väl bara för Roman att rädda den då..

Joel Gradin tar den och laddar för Kung och Robertfors. Pang i ribban och ut! Bara några sekunder kvar nu och FV håller ut och tar en otroligt skön seger. Robertfors är tunga att möta och vi fick springa mycket. Robertfors ligger fn näst sist i serien, men där lär de inte hamna när serien summeras i höst. De har ett starkt lag, framförallt nu när Joel gjort comeback.

 

För FV väntar Anundsjö hemma på onsdag. Tobias Ålander missar matchen efter tre gula kort. Förhoppningsvis är någon/några av Markus Norberg, Björn Norén och Peter Westberg tillbaka då. Luis Vasques återkommer iaf efter sin avstängning. Matchen spelas på Skyttis kl 19:00.

 

 


MÅL

 0-1  Mattias Hägglund (ass Henrik Näsström)
Redan i första anfallet ställs Henrik Näsström fri med målvakten. Avlslutet blir i lösaste laget, men MAttias hinner före Robertsforsarna och sätter 0-1. Detta efter ca 7 sekunders spel!

 1-1  Joel Gradin
Frispark som den gamle Gradin kommer högst på. Fin nick i bortre krysset.
69 
 1-2  Erik Strömberg (ass Håkan Östberg)
Håkan Östberg med bollen till vänster, skickar in ett inläggtill Erik som mycket snyggt nickar in segermålet.
82 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Tobias Ålander
10
Inga utvisningar