Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Derby!  Drygt 1200 personer hade sökt sig till Skyttis IP.

 

Det var dukat för derbyfest på Skyttis; strålande sol, fullsatt och två lag med bra form. FV kom under matchen dock inte upp i den klass som de visat tidigare under säsongen. Det som avgjorde derbyt på Skyttis var att Anundsjö lyckades neutralisera FVs två vassa anfallare samt att Anundsjö hade en individuellt skickligare spelare, matchens förgrundsfigur makedoniern Goran Zdravkov.

 

Dominant  Goran Zdravkov på lekhumör. Här fintar han FV´s Markus Norberg.

 

Under första halvlek verkar det som lagen känner på varandra och är rädda om den poäng som lagen hade när de sprang in på Skyttis. FV har mycket boll och vårdar den, men kommer till få farliga målchanser. Anundsjö satsar på långbollar och kontringar. Redan efter 14 minuter tvingas Anundsjös notoriske målskytt Pär Byström kliva av. Det innebär att Anundsjös Jakob Lindmark flyttas upp i anfallet tillsammans med Niklas Thelin. Detta visar sig vara lyckligt för Anundsjö just i den här matchen eftersom Lindmark blir tvåmålsskytt i derbyt.

 

I början av andra halvlek tvingas även Anundsjös backrese Pero Kapsevic kliva av. På läktaren hoppas man då att FV skulle kunna skapa ett litet tryck. Istället blir det ett avvaktande spel utan klara chanser. Nu följer 15 väldigt olyckliga minuter för FV, i den 73:e minuten får Jakob Lindmark en boll från högerkanten och han gör denna gång inga misstag. 0-1 är ett faktum. I det läget känns det som FV blir aningen ivriga och satsar på att kvittera per omgående. Redan minuten efter 0-1 är matchens spelare Goran Zdravkov fri mot Balchos i FV-målet. Roman gör en perfekt utrusning och gör sig stor, han tvingar därmed Zdravkov att lägga bollen utanför målramen. Det skulle dock inte ta långt tid innan makedoniern Goran får nästan chans. I den 77:e minuten springer han förbi FV-försvaret, den här gången lyckas han få bollen innanför målramen och Anundsjös många tillresta fans får jubla ikapp!

 

Som Peter Crouch  Anundsjös reslige anfallare Niklas Thelin håller undan Erik Strömberg.


I den 79:e minuten får FV ett gyllene läge att få lite nerv i matchen. FV-anfallaren Mattias Hägglund får ett bra läge men Anundsjös målvakt Dejan Dimoski gör en fin benparad. Nu känns det tungt eftersom FV har svårt att komma igenom det kompakta Anundsjö-försvaret. I den 87:e minuten stänger så Lindmark matchen efter att Zdravkov haft en egen show på Skyttis. Balchos räddar Zdravkovs skott, men får för dålig hjälp av försvaret och bollen hamnar hos Lindmark som kan peta in returen.

 

Körde fast  FV hade stora problem att få gång spelet. Här är Martin Sjöblom på offensiven.

 

Mest uppseendeväckande under slutminuterna är att huvuddomaren Jan Eliasson byter plats med linjespringaren Jon Forsberg. I FV gjorde högerbacken Daniel Gelfgren en bra match. I Anundsjö utmärkte sig skicklige Goran Zdravkov. Glädjande var publiksiffran, 1221. Den 4:e augusti möts FV och Anundsjö återigen i ett derby, den gången på Olympia i Bredbyn. Det skulle vara kul om vi fick uppleva samma fest på Olympias läktare. Då gäller nya friska tag och tre poäng!

 

Var är bollen?  Inte lätt att se när solen ligger lågt..

 

Våromgången avslutas nästa lördag då Friska Viljor möter Infjärden på
bortaplan.

 

// Andreas Grundberg

_____________________________________________________________________________
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  1221
Hörnor: 7 - 6

MÅL

 0-1  Jakob Lindmark
Inlägg från högerkanten som friställer Jakob Lindmark. Lindmark lägger bollen förbi Balchos.
73 
 0-2  Goran Zdravkov
Goran Zdravkov får bollen på egen planhalva, driver fram och hamnar i ett friläge. Sätter bollen säkert förbi Balchos.
77 
 0-3  Jakob Lindmark
Goran har återigen bollen i farligt läge. Bollen hamnar till slut hos Lindmark som petar in returen.
86 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Goran Zdravkov (Anundsjö IF)
41
 Martin Sjöblom
42
Inga utvisningar