Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Svår match

Infjärden borta på en risig gräsplan är inte att leka med. Daniel Johansson, Robert Eriksson och Peter Westberg saknades p.g.a. olika anledningar. Men Friska Viljor gjorde det på ett imponerande sätt, FV´s bästa match rent taktiskt denna säsong. Det enda man kan klaga lite på är skärpan i avsluten, för målchanser skapades, ojojoj.

 

Första halvlek

Infjärden försökte lira sig till målchanser, inget tjongande här inte, det var överaskande och roligt att se faktiskt. Men de hade stora problem att ta sig igenom till klara lägen. Tobias och Erik stod i vägen hela tiden där i mittförsvaret. FV satsade på relativt enkelt spel på den svårbemästrade planen. Mattias och Henke på topp fick springa mycket och gjorde det bra. Bästa målchansen i inledningen hade just Henke Näsström, men hans friläge räddas av målvakten. Mattias Hägglund är nära att rinna igenom ett par gånger och Martin Sjöblom har ett skott som smiter precis över ribban.

Så, i den 28:e minuten lyfter Patrik Östberg fram bollen in mot straffområdet. Mattias Hägglund går upp i duellen men bollen hamnar hos Fredrik Hägglund som klipper till direkt. Bollträffen är perfekt och målvakten hinner inte med. 0-1, underbart! Infjärden fortsätter försöka trilla sig igenom. De försöker i mitten och på kanterna, men det är stopp! Ett långskott utmanar Roman i målet, men försöket hamnar i skopan.

 

Efter paus

I andra halvlek pressar Infjärden på och skapar en del hörnor och (långa) inkast. Mattias Hägglund får en armbåge i bakhuvet och spelar sista 25 minuterna med blodig lindad skalle, minns Terry Butcher mot Sverige 1989 (1990?). FV satsar såklart på omställningar när Infjärden flyttar upp så mycket folk. Henke Näsström serverar Mattias Hägglund nästan öppet mål, men målvakten gör en Gordon Banks och hinner rädda vid bortre stolpen!

FV har många chanser att punktera matchen, men 0-2 kommer aldrig. Infjärden öser på allt de har och skapar en del oreda i straffområdet. Men de kommer aldrig till avslut riktigt. En nick klonkar till på översidan av ribban iaf, det var det närmaste de kom en kvittering.

 

Ledigt

Skönt med tre poäng i en svår match. Otroligt bra genomfört av samtliga, men plus för den defensiva centrallinjen med Roman, Tobbe, Erik, Fredde och Håkan. Nu väntar en veckas ledighet och sedan en veckas individuell träning, innan det är samling för laget måndag vecka 29.

 

Dominant i försvaret  Tobias Ålander styrde där bak och FV höll nollan.

 


MÅL

 0-1  Fredrik Hägglund (ass Patrik Östberg)
Fredrik klipper till på halvvolley utanför straffområdet. Målvakten står som en staty och ser bollen segla in i nätmaskorna!
28 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Håkan Östberg
88
Inga utvisningar