Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Hemmalaget gav inte Infjärden skuggan av en chans i återmötet i Örnsköldsvik, vinst med klara 4-0 efter en mycket väl genomförd match av FV.

Friska Viljor startar direkt matchen genom att vårda bollen inom laget, men de gulsvarta har i
inledningen svårt att skapa några direkt vassa chanser. Dagens man på Skyttis, Daniel Johansson, får sin första riktigt farliga chans efter 14 minuter. Danne avvaktar för länge och kommer något ur läge och tvingas avsluta med fel fot.

 

Redan minuten efter ska dock publiken få jubla för första gången. Frispark strax utanför Infjärdens straffområde. Håkan Östberg, tar hand om den. Tobias Ålander kommer perfekt mot bollen och sätter därmed sitt första mål för säsongen. FV-dominansen fortsätter och i den 21:a matchminuten driver Danne Johansson på sedvanligt sätt förbi försvaret och hamnar till slut helt fri med Infjärdens målvakt. Avslutet håller allra högsta klass och smiter in mellan benen på en övergiven målvakt.

 

Infjärden hade under matchen klara problem i defensiven vilket gjorde att de inte kunde lyfta upp spelet och pressa FV på deras planhalva. I en tillbakapressad situation slår Danne Johansson ett inlägg/skott mot Infjärdens mål. Målvakten får inte den hjälp som han behöver av försvaret och en misslyckad täckning gör att bollen hamnar hos Henrik Näsström som inte har någon pardon när han smäller in 3-0.

 

Matchen känns nu avgjord, och de 252 på läktaren njuter av spelet. En tapper Infjärdensupporter på läktaren hade inte mycket att säga till om när Mattsson/Berglund på sin kant ropade in mål efter mål. I den 37:e matchminuten är så FV definitivt på väg att avgöra matchen men bollen sitter i stolpen. Efter paus förväntar man sig en uppryckning av Infjärden, som under årets säsong bland annat slagit tabelltvåan Ersboda. Istället är det FV som fortsätter mala ner Infjärdens försvar. Danne Johansson har gång på gång fina lägen utan att få sätta pricken är i:et.

 

Sista kvarten ser Infjärden uppgivna ut efter Viljornas skönspel. Martin Sjöblom passar då på att göra 4-0 efter säsongens försvarsmiss på Skyttis. Sjöblom står på rätt plats vid rätt tillfälle när backen missar rensningen.

 

FV gjorde under matchen en kollektivt bra insats. Den som stack ut var Daniel Johansson som ständigt var framme och störde Infjärdenförsvaret. Trots 4-0 i baken var matchens spelare i Infjärden deras målvakt Richard Nordlund . Danne Johansson var inte den enda som fick en blombukett på Skyttis efter matchen. Även Roman Balchos fick en blombukett eftersom han under sommaruppehållet varit i Ukraina och gift sig, grattis Roman!

 

Nu riktar vi in oss på en härlig lördagsunderhållning på Olympia nästa lördag. Förhoppningsvis har spelarna även med sig tre poäng i bagaget tillbaka till stan så att vi kan fortsätta hoppas på en topplacering i årets upplaga av division 2 Norrland.

// Andreas Grundberg

 

Målskytt  Daniel Johansson satte en boll i nät, men kunde gjort minst tre st till...  (Arkivbild)

_____________________________________________________________________________
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  253
Hörnor: 3 - 4

MÅL

 1-0  Tobias Ålander (ass Håkan Östberg)
Frispark strax utanför Infjärdens straffområde. Ålander möter bollen perfekt med pannan och sätter den vid sidan av Infjärdens målvakt.
15 
 2-0  Daniel Johansson (ass Daniel Gelfgren)
Danne driver fram med bollen och hamnar till slut i friläge, väl där gör han inget misstag och sätter bollen mellan benen på målvakten och i nät.
21 
 3-0  Henrik Näsström (ass Daniel Johansson)
Skott/inlägg från högerkanten av Danne. Bollen täcks av en försvarare i Infjärden och hamnar hos Henke som resolut nyper till.
35 
 4-0  Martin Sjöblom (ass Mattias Hägglund)
Inlägg från vänsterkanten av Matte. En totalt misslyckad rensning gör att bollen hamnar hos en friställd Sjöblom som distinkt sätter bollen i mål.
84 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Henrik Larsson (Infjärdens SK)
51
Inga utvisningar