Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Ännu en gång var det Anundsjö som gick segrande ur derbystriden. Precis som i förra derbyt som spelades på Skyttis vann Anundsjö med klara 3-0.

 

FV började matchen bra och pressade tillbaka Anundsjö vilket gav de gulsvarta många hörnor till en början av matchen. På en av dessa hörnor har Tobias Ålander en farlig nick som Dejan Dimoski tippar över målet. Ålanders avslut mot Anundsjömålet är för övrigt det enda avslut som FV har mot Dimoski. Efter 12 minuter spelade står det 7-1 i hörnor till Viljorna, det visar vilket lag som höll i taktpinnen i början av matchen.

 

Efter första kvarten var det roliga slut för Friska Viljor. I den 13:e minuten kommer Jakob Lindmark fri efter en fin framspelning av Goran Zdravkov. Lindmark försöker runda Balchos i FV-kassen, som dock drar ner Lindmark. Straff för Anundsjö och rött kort för Balchos är ett faktum. In kommer Robert Eriksson som inte stått i FV-målet i seriesammanhang i år. Pär Byström tar hand om den efterföljande straffen, han sätter den vackert i krysset helt otagbart för den nyinbytte Robert Eriksson.

 

Direkt efter Anundsjös ledningsmål börjar FV slarva och spela oskärpt, detta medför att laget drar på sig två relativt onödiga varningar inom kort tid.

 

I samband med utvisningen byter FV ut forwarden Mattias Hägglund, det visar sig vara ett olyckligt byte för i den 28:e matchminten utgår den i startelvan andra forwarden Daniel Johansson på grund av skada. Det är nu en rejäl uppförsbacke för Viljorna. 1-0 står sig till paus och det finns ett visst hopp att FV i alla fall ska bärga en poäng tillbaka till stan.

 

I andra halvlek har FV svårt att skapa några direkt farliga lägen. Det märks tydligt att de gulsvarta saknar Danne och Matte som gjort 19 av Friska Viljors 27 mål under serien. I den 66:e minuten kommer så en kalldusch för FV då vasse Jakob Lindmark petar in 2-0 efter ett försvarsslarv. Spiken i kistan kommer i den 81:a minuten då Pär Byström står för matchens prestation när han iskallt lyfter in 3-0 över Robert Eriksson.

 

Bäst för dagen i Friska Viljor var vänstermittfältaren Luis Vasquez som ständigt försökte skapa och anfalla. Robert Eriksson i målet gjorde också en godkänd insats efter att ha blivit inkastad i början av matchen. I Anundsjö utmärkte sig tvåmålsskytten Pär Byström; Jakob Lindmark och Johan Westin gjorde också en bra match.

 

Nu riktar vi in oss på DM-finalen mot Sollefteå på tisdag. Vid vinst i Sollefteå vinner FV inte bara DM-guldet utan de gulsvarta spelar då Svenska Cupen nästa säsong.


// Andreas Grundberg

 

Danne Johansson fick kliva av efter att ha drabbats av en fotledsskada.

 

Tobias Ålander i en luftduell med Anundsjös Jonas Enock.

 

Henke Näsström försöker ta sig fram. Anundsjös Oscar Westberg kollar på.

 

Per Olsson jagar Anundsjös Simon Gustafsson.
     
Roman
Balchos
     
   
   
 
Daniel
Johansson

(Ut 28)

Mattias
Hägglund

(Ut 13)
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  1012
Hörnor: 4 - 9

MÅL

 1-0  Pär Byström
Straff för Anundsjö, Byström sätter straffen säkert i krysset.
16 
 2-0  Jakob Lindmark
Pär Byström slår ett inlägg från högerkanten. Daniel Östman i FV-försvaret försöker rensa undan bollen, rensningen tar olyckligt nog på inbytte målvakten Robert Eriksson och Jakob Lindmark är framme och petar in bollen.
66 
 3-0  Pär Byström
Johan Westin spelar fram Pär Byström som iskallt lyfter bollen i mål.
81 

VARNINGAR och UTVISNINGAR