Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV kom till spel med Tobias Ålander och  Daniel Gelfgren tillbaka i startelvan. Henrik Näsström fick återigen chansen på topp i Daniel Johanssons frånvaro. Robert Eriksson gjorde årsdebut i målet och laget hoppades kunna upprepa segern i förra mötet med Robertsfors.

 

Hemmalaget börjar matchen bäst och via en del fina kombinationer skapas målchanser. Robertsfors satsar på längre bollar upp mot sina anfallare som ständigt låg på rulle och ville löpa i djupled. En kvart in i matchen vinner Mattias Hägglund en duell i offensivt straffområde. Han nickskarvar in i ytan framför målvakten. Martin Sjöblom reagerar blixtsnabbt när bollen dimper ner mellan Robertsfors försvarare. En högervolley i nät och Viljan leder med 1-0. Robertsfors jobbar sig in i matchen och främsyt genom FV-slarv kan de ställa om snabbt ett par gånger. Robert Eriksson gör två-tre fina räddningar som gör att FV kan gå till halvtidsvila med ledning 1-0.

 

I inledningen av andra halvlek kvitterar bortalaget. Ett utspel på kanten där Mattias Larsson klipper till med högerfoten, bollen går med kraftig skruv över Robert i målet och slinker in precis under ribban, klurigt utfört.. Restrande del av matchen blir ett ställningskrig där inte nåt av lagen skapar nånting. Förutom då en supervass chans för FV, när Martin Sjöbloms inlägg når en fristående Mattias Hägglund i straffområdet. Mattias satar på en nick och den går mot krysset. Tyvärr är undersidan av ribban i vägen och 1-1 står sig.

 

FV´s bästa denna match var målvakten Robert Eriksson, men även backlinjen skötte sig ganska bra. Det negativa är att det slarvas för mycket i passningsspelet och bollbehandlingen. Detta gäller alla spelare. Kämpainsatsen är helt ok i dagens match.

 

Nu väntar en veckas träning innan vi åker upp och spelar en svår bortamatch mot Holmsund.

_____________________________________________________________________________


MÅL

 1-0  Martin Sjöblom (ass Mattias Hägglund)
Inkast av Luis som skarvas av Mattias vid främre stolpen. Martin dyker upp mellan Robertsforsförsvararna och dundrar in bollen i mål med ett fint volleyskott.
14 
 1-1  Mattias Larsson
Bollen hamnar hos Larsson ute på vänsterkanten. Han slår till bollen direkt och den seglar in precis under ribban. Om det var meningen som ett skott på mål, eller om det var tänkt som ett inlägg vet bara Larsson själv...
48 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar