Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Ett skadedrabbat FV reste de 10 milen norrut mot Umeå för att möta Holmsund. Det spöregnade under hela vägen upp, så laget ställde in sig på en blöt historia. Nu visade sig dock solen på uppvärmingen och stannade framme under större delen av matchen.

 

Inledningsvis var spelet inte direkt någon njutning. Avbrott och sparka och spring var det som gällde. Målchanserna var lätträknade och lagen kände på varandra. FV tar dock ledningen när Martin Sjöblom störtar fram på Pelle Olssons fina stickare bakom backlinjen. Styrningen perfekt och målvakten chanslös. Holmsund har sina chanser, och bäst minns man nickläget tre meter framför mål som missades grovt. Henrik Näsström rinner igenom nån minut före paus, men friläget rinner ut i sanden när bollen inte riktigt vill som Henke vill. Ledning 0-1 när domaren blåser för vila, tack och bock.

 

I andra halvlek flyttar Holmsund fram positionerna. Men de har svårt att komma in i boxen och utmana med avslut på mål. FV satsar på omställningar, och Henke Näsström får ytterligare ett friläge. Avslutet träffar dock den utrusande målvakten som avvärjer snyggt. Lagen kämpar vidare, och med kvarten kvar kommer kvitteringen. Ett lååååångt inlägg når mr Collin, som i minimal vinkel lyckas sätta bollen i nät. Detta kändes otroligt tungt och onödigt.

 

Håkan Östberg får en smäll på knät och signalerar mot bänken för byte. Eftersom den enda skadefria avbytaren (Björn Norén) nyss blivit inbytt, tvingas en halt Daniel Östman dra på sig matchtröjan och skutta in på planen. På någon minuts övertid får Holmsund en frispark på vänsterkanten. Inlägget når inbytte Bojang som stöter in bollen i nät. Hela Holmsund jublar och publiken applåderar. FV flyttar nu upp allt och alla i jakten på en kvittering. Men, som så många gånger förr, så är det motståndarna som kontrar in en boll i nät. Så även denna gång, 3-1 och god natt.

 

Peter Westberg startade sin första match för säsongen och spelade bra. Det var bara målen som saknades. Nu får vi hoppas att någon/några på skadelistan (Daniel Johansson, Daniel Östman, Daniel Gelfgren, Mattias Hägglund, Markus Norberg och Patrik Östberg) kan spela nästa helg när IFK Luleå gästar Skyttis IP.

 

 

 

Per Olsson in action.
     
Roman
Balchos
     
   
   

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  183

MÅL

 0-1  Martin Sjöblom (ass Per Olsson)
Inlägg från vänster av Pelle. Martin löper in bakom backlinjen och sarvar in bollen i nät.
20 
 1-1  Oskar Collin
Överlångt inlägg som alla FV-spelare missar. Skott från dålig vinkel letar sig in över mållinjen.
80 
 2-1  Rickard Bojang
Frispark från vänster som skarvas i mål.
92 
 3-1  Rickard Bojang
FV jagar kvittering. Bojang får friläge och det blir nätrassel igen.
96 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Per Olsson
60
 Björn Norén
95
Inga utvisningar