Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Oflytet håller i sig för Friska Viljor, efter sommaruppehållet har laget endast tagit fyra poäng på fem spelade matcher.

Dubbel otur för Friska Viljor var att lagets näst bäste målskytt Mattias Hägglund tvingades kliva av efter 17 minuter med en stukning efter att ha klivit snett. Hägglund fick klartecken under gårdagen att spela matchen efter en tidigare skada. Lagets bäste målskytt Daniel Johansson saknas fortfarande efter skadan som han ådrog sig i derbyt mot Anundsjö.

Serieledarna IFK Luleå kom till Örnsköldsvik med tre raka oavgjorda matcher i bagaget. Under matchens första del fanns det en del förhoppning att FV skulle få till ett ledningsmål och ta tag i taktpinnen.

Det var för dagen svårspelat på Skyttis på grund av den kraftiga vinden. I den 16:e minuten får IFK Luleå ett gyllene tillfälle eftersom de tilldöms en straff efter att en att FV-försvararen obstruerat en IFK-spelare. Adam Andersson tar hand om straffen och sätter den i mål utom räckhåll för Balchos i FV-målet.

I den 23:e matchminuten kommer den första farliga FV-chansen efter en fin framspelning av Fredrik Hägglund till Henrik Näsström, bollen smiter tyvärr strax utanför målramen. I detta läge av matchen har Friska Viljor ett bra spel och man tar över mer och mer av spelet. Men så i den 42:a minuten åker Daniel Östman på sin andra varning och domaren Ronnie Segersten hissar upp det röda kortet. Detta kommer som en kalldusch och FV tappar i detta läge matchen. Redan minuten efter gör IFK sitt andra mål genom Per Mettävaino.

FV kommer in efter halvlek med en man mindre men med den kraftiga vinden i ryggen. Detta hjälper dock inte, utan vinden verkar mest vara till besvär för FV-spelarna som har svårt att skapa några riktigt farliga lägen.

I den 59:e minuten kommer så spiken i FV-kistan, Niklas Backman vänder bort FV-försvaret och sätter bollen behärskat i nät. Nu uppträder Friska Viljor håglöst och en stor del av den till början av matchen fåtaliga publiken lämnar blåsten på Skyttis. De missar inget under slutet av matchen förutom ännu ett IFK-mål av tvåmålsskytten Adam Andersson.

Under slutminuterna lämnar Peter Westberg planen. FV har i det läget redan utnyttjat sina tre byten och med Daniel Östman utvisad avslutar Friska Viljor matchen med endast nio spelare på planen.

FV gjorde för dagen en slätstruken match, Peter Westberg försökte skapa en del lägen och kommer undan med ett godkänt betyg. I övrigt har jag svårt att hitta någon som får godkänt betyg.

//Andreas Grundberg
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  108
Hörnor: 6 - 3

MÅL

 0-1  Per Mettävaino
Fin prestation av Mettävaino, målskottet går in via ribban.
43 
 0-2  Niklas Backman
Backman vänder bort FV-försvaret och lägger bollen vid sidan om Balchos och i nät.
59 

VARNINGAR och UTVISNINGAR