Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Videohighlights från matchen.

 

FV kommer till spel i denna match med endast en inspelad poäng på de senaste fem matcherna. Motståndarna Kiruna kämpar i botten av tabellen och är i desperat behov av poäng. Laget från norrbotten är dock vana vid denna situation, och brukar resa sig varje år när det är 4-5 matcher kvar. Om så blir fallet i år återstår att se.

 

Peter Westberg med bollen

 

FV börjar denna match bra. Tålamodet i passningsspelet är klart godkänt. Kiruna ligger lågt med laget och satsar på snabba omställningar. Peter Westberg och anfallskollegan Mattias Hägglund får känna på hur trångt det är när man närmar sig Kirunas mål. Peter har iaf några avslut, men Kirunas duktige målvakt (matchens lirare!) stod i vägen. Kiruna sticker upp emellanåt och när FV-försvaret slarvar med en sidledspass så kommer deras bästa chans i matchen. Roman kommer ut och täcker målet så skottet hamnar närmare inkast än in i buren.

 

Henrik Näsström skjuter på rullande boll

 

0-0 i paus känns sådär, men det är 45 minuter kvar att göra mål på. I andra halvlek ökar FV pressen i takt med att Kirunas spelare tröttnar. Målen kommer också som tur är. Fredrik Hägglund skjuter in 1-0 efter ett fint anfall. Mattias Hägglund sätter tvåan med sitt första mål i höst. Luis avslutar det hela med en nick förbi Kirunakeepern.

 

Kiruna är framme och oroar Roman i målet

 

En stabil match av FV och segern innebär stärkt självförtroende för laget. Nästa match är nästa söndag hemma mot Skellefteå. En viktig match i kampen om tredjeplatsen bakom seriens två bästa lag, Ersboda och IFK Luleå.

 

Daniel Gelfgren i en tuff närkamp

 

Kirunas målvakt räddar Peter Westbergs skott

 

Fredrik Hägglund skjuter in 1-0

 

FV-jubel efter Freddes 1-0-mål.


MÅL

 1-0  Fredrik Hägglund (ass Henrik Näsström)
Djupledsboll till Henke som skarvar med klacken till Fredrik. Direktskott från straffområdeslinjen i mål.
49 
 2-0  Mattias Hägglund (ass Evgheni Carabulea)
Inlägg från höger. Mattias vinner närkampen mot backen och skaffar sig tomt mål.
79 
 3-0  Luis Vasquez (ass Daniel Gelfgren)
Inlägg från höger. Luis når högst och nickar in 3-0.
86 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Daniel Östman
70
 Evgheni Carabulea
80
Inga utvisningar