Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Friska Viljor gick idag segrande från matchen mot Skellefteå FF med 2-1 (0-0). Matchen var viktig för båda i lagen i jakten på tredje platsen i division 2 Norrland. Skellefteå började matchen bäst genom ett effektivt passningsspel. Bortalaget hade dock svårt att komma till några riktigt farliga avslut.

 

Martin Sjöblom joggar runt på planen.

 

I den 31:a matchminuten tvingades Friska Viljors innermittfältare Håkan Östberg till ett byte på grund av en stukning i foten. In kom, för första gången i FV-dressen, Anatolij Ptashnyk. Han tog plats i anfallet tillsammans med Mattias Hägglund. Ptashnyk gjorde en mycket bra debut i FV och tillförde med sin styrka stor oreda i Skellefteå-försvaret. Vi gick till halvlek med 0-0 och det var inget vidare spel som Friska Viljor bjöd på i kylan på Skyttis, men det skulle komma ändring på det.

 

Anatolig var nära att bli målskytt i sin första FV-match.

 

I den andra halvleken tog FV över mer och mer av spelet, men så i den 57:e matchminuten kommer ett något orättvist ledningsmål för gästerna från Skellefteå. Ledningsmålet kom genom att de kom runt på kanten och ett välplacerat inlägg hamnade på pannan på Johan Logart-Viklund som förpassade bollen i målet bakom Roman Balchos. Trots Skellefteås mål fortsätter Friska Viljor kämpa för att komma tillbaka i matchen. Redan tre minuter efter baklängesmålet kommer en mycket fin boll från Per Olsson som friställer FV-forwarden Mattias Hägglund, ensam
med målvakten gör Hägglund inget misstag och placerar bollen i mål.

 

FV fortsätter efter kvitteringen att dominera på planen samtidigt som Skellefteå blir passiva. I den 79:e matchminuten kommer dagens andra mål från Mattias Hägglund efter en tilltrasslad situation i Skellefteås straffområde. Glädjen efter Friska Viljors ledningsmål har inga gränser, även FV:s assisterande tränare Vidan Naskov gör ett kort besök på planen för att gratulera Friska Viljors tvåmålsskytt Mattias Hägglund.

 

Skellefteå jagade kvittering mot slutet av matchen.

 

I och med segern mot Skellefteå klev Friska Viljor upp på tredje plats i tabellen.
Hela laget visade stark moral som vände matchen till FV-seger.
De som stack ut var tvåmålsskytten Mattias Hägglund, samt de nya spelarna Evgenij Carabulea och Anatolij Ptashnyk.


// Andreas Grundberg
     
Roman
Balchos
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  192
Hörnor: 12 - 2

MÅL

 0-1  Johan Logart-Viklund
Inlägg från högerkanten som Logart-Viklund förpassar i mål via pannan.
57 
 1-1  Mattias Hägglund (ass Per Olsson)
Fin långboll från Olsson som friställer Hägglund, fri med målvakten placerar han bollen i mål.
60 
 2-1  Mattias Hägglund (ass Peter Westberg)
Tilltrasslad situation där Hägglund skjuter bollen via målvakten och en Skellefteå-försvarare i mål.
79 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Per Olsson
52
Inga utvisningar