Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV åkte ner till Sundvall med inställningen att plocka en ny trepoängaren. Bekymmret inför matchen var att tre av truppens mittbackar var borta, Daniel Östman, Fredrik Hägglund och Tobias Ålander. Detta gjorde att Daniel Gelfgren fick ta klivet in i mitten och som högerback ställdes Martin Andersson. Anatolj Ptashnyk gjorde en bra debut förra helgen mot Skellefteå och fick förnyat förtroende på topp.

 

Matchen som sådan går till historien som en av säsongens segaste tillställningar. FV försökte föra spelet mot ett IFK Sundsvall som försvarade sig lågt på egen planhalva. Det skapas inte mycket målchanser, varken IFK eller FV åstakomma något som blir mål så 0-0 i paus är ett faktum.

 

Samma spelskepnad i andra halvlek, FV har bollen men fortfarande blekt och trögt utföarande. Tommie Andersson gör några byten och speciellt ett av dem bli lyckosamt. Martin Sjöblom som nyss äntrat banan pumpar in ett inlägg som Anatolj styr in i mål.

IFK lyckas efter detta inte skapa nåt vidare tryck, men har iaf några chanser att kvittera. FV håller dock undan och vinner. Evgheni Carabulea fick en varning i denna match och är därför avstängd mot Luleå nästa helg.
     
Roman
Balchos
     
   
   

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  ca 50

MÅL

 0-1  Anatolij Ptashnyk (ass Martin Sjöblom)
Inlägg från höger. Nick i mål.
74 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Per Olsson
20
 Evgheni Carabulea
40
 Mattias Hägglund
60
Inga utvisningar