Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Friska Viljor FC fick poängmässigt bästa tänkbara inledning på säsongen när man helt enligt planerna hemmaslog Kiruna med 2-1 i premiären.
Förutsättningarna var optimala inför matchen bortsett från ett fåtal lättare skavanker i truppen. Strålande sol, Mattson och Berglund på läktaren och pigga premiärben hos de gulsvarta, bidrog till att det luktade hemmaseger lång väg när huvuddomare Per Melin från Söderhamn blåste igång matchen.

Viljorna tog genast tag i taktpinnen och spelade stundtals brilliant fotboll, med varierande anfallsspel och stabilt försvarsspel. 1-0 kom redan i den 6:e matchminuten då Mattias Hägglund rakade in bollen i öppen målbur efter en tilltrasslad hörnsituation. Friska Viljors första mål för säsongen och Mattias 33:e seriemål i FV-tröjan! Fyra minuter senare var det dags för Kirunamålvakten Petter Kero att vittja nätet för andra gången. Daniel Östman springer sig fri efter en snygg överlämning av Daniel Johansson, och chippar boller behärskat över målvakten och in i mål, 2-0!

De 232 betalande på läktaren fick se en fortsatt anstormning från hemmalaget i högt tempo. Daniel Östman och Modou Saine fördelade bollar på ett föredömligt sätt till pigga yttermittfältare och forwards. Daniel Johansson, Patrik Östberg och Henrik Näsström hade goda chanser att dryga ut ledningen, men Petter Kero var nu på det klara med att spika igen helt och hållet om han och Kiruna FF skulle få med sig någon poäng hem till Lappland. Två bollars ledning i paus borde ha varit det dubbla med lite bättre skärpa i avsluten, utan att förringa Petters prestationer i målet.

Om hemmalaget var pigga och visade engagemang i första halvlek så blev den andra det motsatta. Tempot gick ner markant och FV sökte nu längre passningsalternativ men orkade inte riktigt flytta laget därefter och blev således sårbara i Kirunas snabba omställningar. I matchens 70:e minut reducerar bortalaget välförtjänt till 2-1 efter att Jon Sarri kommer rätt till ett inlägg och det var match igen! Viljorna spelade ängsligt och upplevdes rädda för att tappa de tre poäng som i paus såg ut att vara kassaskåpssäkra. Som tur var kom Kiruna bara til en riktigt farlig kvitteringschans, då backen Per-Jon Huuva smög sig upp i ett anfall och tryckte till ett inlägg på volley men fick se bollen gå över ribban.

2-1, tre poäng till Friska Viljor och en första halvlek som verkligen bör stoppas i ryggsäcken när laget åker till Umeå för att möta Mariehem kommande lördag.

 

Modou Saine med bollen på mittplan.

 

Patrik Östberg visar sin besvikelse efter att just ha missat öppet mål.

 

Tobias Ålander letar efter någon att spela bollen till.
     
Andreas
Lindberg
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  ca 250

MÅL

 1-0  Mattias Hägglund (ass Daniel Johansson)
Hörna för FV som blir överlång. Björn snappar upp bollen och kommer till skott. Bollen studsar via Danne Johansson till slut fram till Mattias som har tom bur.

 2-0  Daniel Östman (ass Daniel Johansson)
Daniel Östman går i djupled och blir friställd av Danne J. Friläge och avslutet chippas i mål över den utrusande målvakten.
10 
 2-1  Jon Sarri
Inlägg från vänster. Alla FV:are missar bollen och den hamnar hos Sarri som vinner duellen med Patrik Östberg. Skottet går i mål vid Andreas högra stolpe.
70 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Björn Norén
24
 Anders Dahlbäck
83
 Tobias Ålander
88
Inga utvisningar