Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV startar matchen helt ok, Mattias Hägglund har bl.a. ett friläge som målvakten räddar. Sex minuter står det på matchuret när Timrå tar ledningen. De lyckas med ett fint kombinationsspel och sätter friläget. FV jobbar dock vidare och skapar chanser, men fantommålvakten i Timrå, Christoffer Göransson ville inte släppa in några skott idag. Timrå gör också 0-2 några minuter innan pausvilan. Andreas Lindberg misslyckas med att plocka ett inlägg och Timrå får tom kasse, TUNGT!

 

Martin Andersson utmanar Timrås försvar.


I början av andra halvlek är det bara ett lag på banan, och det är Viljorna. Chans på chans på chans skapas, men Göransson i kassen är omutlig. Bäst minns man när Martin Sjöblom har tom bur från 5 meter, men keepern hinner dit med näven. Dessutom gör han en "Gordon Banks"-räddning på en Mattias Hägglund-nick! Det var helt enkelt inte FV´s dag idag. Timrå sticker upp emellanåt och får också 0-3 med kvarten kvar, och dödar på så sätt den spänning som fanns.
Josip Pavic snyggar till siffforna på slutet via 1-3, men tyvärr räckte vi inte till idag. Det håller inte att missa så fantastiskt mycket chanser. Timrå hade sina bästa i anfallaren, den starke bollmottagaren Christoffer Brännström, samt då målvakten Göransson. FV´s bästa var ytterbacken Anders Dahlberg (endast 16 år!) och Daniel Gelfgren, som kämpade på i ovan position på mittfältet.

Nu är det träning fredag och sen ledigt i helgen, innan det är dags att börja ladda för nästa veckas match som spelas borta mot IFK Luleå.

 

Björn Norén är fri men Göransson i målet står i vägen.

 

Kommentarer efter matchen

 

Henrik Näsström (spelade inte, lårskadad)

-Det var roligt att se pigga FV-ben i en vardagsmatch. Detta tycker jag personligen har varit ett litet bekymmer tidigare men nu visar vi vilja trots 0-2 underläge i paus. Sen är det givetvis tråkigt att vi inte får samma utdelning på målchanserna som Timrå och avsluten är något som vi helt klart måste förbättra.

 

Daniel Östman

-Väldigt frustrerande att vi inte får in bollen i mål! En del räddningar deras målvakt gjorde finns ju inte. Vi presterade iaf ett mycket bättre spel än senaste matchen mot Mariehem och det är positivt. Visst saknar vi Danne Johanssons målskytte, men nu är det som det är. Luleå nästa helg blir förstås tufft, får hoppas att vi får tillbaka några av våra skadade spelare tills dess.

 

Martin Sjöblom

-Det som var positivt var att vi ändå skapade så pass många chanser. Men att missa så många chanser och släppa in så pass enkla mål håller inte om man ska vinna matcher. Timrå var giftiga i sina kontringar och straffar oss där. 

-Mattias nickskarvar perfekt, och jag känner att jag bara kan lägga den vid sidan av målvakten. Då göra han en handbollsräddning och flaxar upp armen. Hade vi fått 1-2 där hade det varit match igen. (Ang. superräddningen)


MÅL

 0-1  Pontus Melander
Timrå spelar till sig ett friläge och gör mål.

 0-2  Abdul Din Sesay
Inlägg från vänsterkanten som Andreas inte får tag på. Returen slås in i mål.
38 
 0-3  Christoffer Brännström
FV kämpar för en reducering. Timrå ställer om och göra 0-3.
75 
 1-3  Josip Pavic (ass Tobias Staaf)
Inlägg från höger. Tobias Ålander nickar på Tobias Staaf som står vid mållinjen. Efter diverse strul kan Josip dundra in bollen i mål.
89 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Daniel Östman
85
Inga utvisningar