Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV reste till upp till Luleå igår med förhoppning om att knipa en poäng iaf. Att det skulle bli en svår match, det visste vi. Vi hade dock fått tillbaka både Henrik Näsström och Daniel Johansson i startelvan. Per Olsson är också uppskriven i uppställningen för första gången denna säsong, det som vänsterback.


FV får en drömstart, redan efter två minuter prickskjuter Daniel Johansson in 0-1 bakom en chanslös Luleåmålvakt. Hemmalaget svarar omgående med att kvittera. En frispark nickas i mål av lagkaptenen Niklas Backman. Några minuter senare får en Luleåledare spel på den stackars linjedomaren utanför deras bås. Efter en 15-sekunders "hårtork" sätter sig ledaren ner, och huvuddomaren kan blåsa igång spelet igen, rolig sekvens!

 

Luleå fortsätter att gå på offensiven, mest genom att pumpa ut krossbollar mot kanterna och skapa chanser därifrån. Det som dock genererar mest oro i FV-försvaret är alla frisparkar som vi drar på oss. David Ström, vänsterspringaren i IFK besitter en väldigt känslig vänsterfot. Denna fick piska in ett ex antal frisparkar och hörnor in mot vårt straffområde. Bollarna träffade ofta skallarna på IFK-are och det blev farligt i princip varje gång. Målvakten Andreas Lindberg fick stå i vägen ett par gånger, och även hans kompis ribban agerade räddningsplanka en gång. 

 

Detta Luleåtryck avtog ju längre halvleken led och FV började få till ett offensivt spel. Daniel Östman måttar ett inlägg från vänterkanten. Luleåförsvaret lyckas på nåt vänster med att toucha bollen så att den hamnar i egna buren. 1-2 där kändes förstås hur bra som helst. Några minuter senare kombinerar Östman och Johansson sig fram in i straffområdet. Målvakten räddar DJ´s försök, men  returen hamnar hos Henrik Näsström. Öppet mål och 1-3 ett faktum? Nej, Henke missar det öppna målet!

1-3 kommer dock efter att DJ kommit runt på högersidan och spelat fram till Mattias Hägglund framför målet. Avslutet hamnar dock inte i mål utan hos en Luleåback som står på mållinjen. När han ska rensa bort lädret träffar han en lagkompis i ryggen och bollen går in i mål! "Hur ska vi kunna förlora matchen när vi lyckas göra såna här mål" gick tankarna för FV-spelarna efter detta. 1-3 står det hursomhelst när domaren blåser för halvtid.

Inför andra halvlek pratar vi om att det är viktigt att vara noggrann i försvarsspelet. Luleås forcering skulle komma ganska omgående trodde vi. Helt riktigt, Luleå satsar allt framåt och vi försvarar oss väldigt lågt. Luleå har trots detta väldigt svårt att skapa heta lägen. Det är snarare vi som har de bästa målchanserna, trots ett bollinnehav på kanske 80-20 för IFK, procentuellt räknat. Henke Näsström har ett skott i stolpen och Mattias Hägglund har en nick från nära håll som smiter utanför stolpen.

Luleå ger sig inte och får ytterligare energi när Martin Sjöblom drar på sig rött kort (via två gula ostskivor) i den 75:e minuten. 2-3-målet kommer också med några minuter kvar, men Luleå orkar inte att skapa så mycket mer. FV vinner denna svåra och tuffa bortamatch, otroligt skönt! Spelarkritik idag är nästan onödigt, hela laget gör en mycket bra kämpainsats. Plus dock för backlinjen med Tobias Ålander i spetsen.

 

Kommentarer efter matchen

 

Daniel Johansson

-De här segrarna är de skönaste, när man får kämpa och slita och spela en hel del försvarsspel. Alla jobbade hårt för samma sak i andra halvlek; att få bort bollen så långt som möjligt från eget straffområde. Och att till slut få åka dom 45 milen hem med alla poängen i bagaget är sååå härligt. Mitt 0-1-mål sköt jag direkt från 25 meter, det var bara att knorra in den.

 

Daniel Östman

-Årets bästa insats av oss, helt klart. Vi kämpade otroligt hårt hela matchen. Vi hade dessutom flytet med oss, två av våra mål är ju självmål från deras sida. Det andra av dem är ju ett sånt man ser på Youtube! Skott i ryggen på egen spelare och sen in i mål, hur otur kan man ha egentligen?? Nu får vi försöka upprepa denna insats på torsdag mot Holmsund.

 

Martin Sjöblom

-En riktigt skön och viktig seger för oss. Alla kämpade för varje boll och vi har även
flytet med oss denna gång. Vi kan fortfarande förbättra våra avslut för vissa chanser SKA bara sitta. Nu har vi turen att de grejade två mål åt oss istället! Får hoppas vi kan ta med oss
denna match och fortsätta på samma spår på torsdag.
Första kortet är väl inte så mycket att säga om. Men det andra får jag för jag sparkar bort bollen i stort sett samma sekund som domaren blåser frispark. Den känns oerhört billigt.
Men när man har en domare som tilltalar det andra lagets spelare vid förnamn, så är det lätt att åka på såna varningar.

 
     
Andreas
Lindberg
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  ca 200

MÅL

 0-1  Daniel Johansson (ass Daniel Östman)
Danne J drar till direkt när han får en passning utanför straffområdet. Skottet sitter i målvaktens vänstra kryss.

 1-1  Niklas Backman
Frispark från högerkanten som nickas i mål.

 1-2  Daniel Östman (ass Daniel Johansson)
Östman slår ett inlägg från vänster. Bollen touchar en Luleåback och smiter in i mål.
20 
 1-3  Självmål (ass Mattias Hägglund)
Mattias Hägglund får ett fint skottläge framför målet. Skottet blir inte bättre än att Luleå räddar på mållinjen. Den efterföljande rensningen träffar en annan Luleåspelare och bollen går i mål.
38 
 2-3  Barzan Jamshidi
I misstänkt offsideläge skaffar sig Barzan friläge, och gör därefter mål.
80 

VARNINGAR och UTVISNINGAR