Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Årets första derby i seriespel! Och för publiken på plats blev det en händelserik match. Bortalaget FV chockstartar framför ögonen på Anundsjöklacken, när Danne Johansson rinner igenom och pangar upp 0-1 i krysset. Hemmalaget svarar tämligen omgående när Niklas Thelin utnyttjar en liten målvaktsmiss för FV. En kvart senare visar Jens Stenberg vilja i straffområdet när han med en nick gör 2-1 för Anundsjö. Resten  av halvleken blir ett ställningskrig, där det känns som AIF är lite starka och säkrare med bollen.

 

Första 15 minuterna i andra halvlek är FV´s bästa period period i matchen. Björn Norén dribblar förbi på sin högerkant och blir fälld i straffområdet. Danne Johansson visar ingen pardon, utan sätter 2-2 till höger om Dimovski i hemmaburen. FV fortsätter att trycka på, Henrik Näsström är på väg igenom ioch blir manglad alldeles innan han ska avsluta mot målet. Tyvärr tyckte väl domare Kallin att "en straff får räcka för dag" så han lät spelet gå vidare. Anundsjö växer in  matchen och tar defentvt över spelet sedan FV´s lagkapten och mittback Tobias Ålander skadat sig. Tyvärr verkar säsongen vara över för Tobias, mycket olyckligt för honom och för FV. Sista kvarten är det Anundsjö som vaskar fram chanserna. Laget trycker på mest med hörnor och frisparkar. Näsman i målet håller dock målet rent och FV kan åka hem med en poäng i bagaget.

FV´s bästa för dagen var Daniel Johansson (två mål) och Modou Saine på mittfältet, som genom hela matchen fick tampas med AIF´s storstjärna Goran Zdravkov.
     
Mattias
Näsman
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  843

MÅL

 0-1  Daniel Johansson (ass Mattias Näsman)
Utspark av Näsman som studsar över Anundsjös backlinje. Danne blir fri och sätter bollen i krysset!

 1-1  Niklas Thelin
FV tappar bollen på mittfältet. Skott från långt som Näsman släpper en retur rakt ut på. Thelin har bara att sätta bollen i tomt mål.

 2-1  Jens Stenberg
Hörna som nickas in i mål.
21 
 2-2  Daniel Johansson (ass Björn Norén)
Danne sätter en straff sedan Björn blivit fälld.
54 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Erik Dahlqvist
22
 Anders Dahlbäck
66
Inga utvisningar